Tuin en terras

We zijn enorm blij met onze prachtige museumtuin; in alle seizoenen is er wel iets moois te zien en te beleven. Het prachtige ontwerp voorziet vanaf het vroege voorjaar in een zee van paarse, gele en witte bloemen. In de zomer verandert de tuin in een groot veld vol wilde bloemen. In de herfst bepalen donkerpaarse kleuren het beeld en in de winter is de structuur van de tuin goed te zien.

Het ruime museumterras is opgenomen in de bloementuin en is toegankelijk vanuit het museumcafé. Het bijzondere terrasmeubilair is ontworpen en geproduceerd door leerlingen van het Da Vinci College in Dordrecht. In de zomer kunnen bezoekers van het museumcafé in de tuin genieten van koffie met gebak of een heerlijke lunch. Dat kan overigens ook zónder het museum te bezoeken!

Het terras gaat over in een grasveld waar kinderen kunnen spelen en waar buitenactiviteiten worden georganiseerd. Terras en speelruimte worden omzoomd door een ‘wilde’ tuin met een kleurige mix aan vaste planten, grassen en bollen. In de border staan her en der groepjes meerstammige Ailanthus Altissima; lichte bomen die hoog opgesnoeid kunnen worden zodat er goed zicht blijft op ‘De Holland’.

De tuin is ontworpen door DELVA Landscape Architecture and Urbanism. De uitvoering was in handen van Waardkracht, samen met BTL Realisatie.