Rondleidingen, activiteiten en arrangementen

Uniek voor het Onderwijsmuseum is de grote hoeveelheid interessante en uitdagende activiteiten en groepsarrangementen. Bekijk het museum eens met andere ogen en boek een verrassende rondleiding, doe mee aan een dictee of test uw kennis in een pubquiz. Of deel als museumjournalist uw schoolherinneringen van toen met uw collega’s van nu. Bekijk ons volledige overzicht en laat u inspireren!

Gratis activiteiten bij de tentoonstelling 'Aahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en consent'.

 • Familie Kriebeltoer
  Bij de tentoonstelling Aahhh..!  is er voor families een Familie Kriebeltoer ontwikkeld. Met dit gratis doe-blad  zorgen we ervoor dat deze onderwerpen op een veilige en ongedwongen manier onder de aandacht worden gebracht, zonder dat het ongemakkelijk voelt. Er is alle ruimte om te kiezen wat jullie zelf willen weten EN wat niet. In Familie Kriebeltoer is ook ruimte om te tekenen, spelen en verkleden.
 • LIJFboek
  Voor jongeren en volwassenen is er de gratis LIJFboek. Hierin kies je zelf wat je wil ontdekken en leren over seksualiteit en relaties. Én wat niet.

Zowel het LIJFboek als de familiekriebeltoer zijn gratis te verkrijgen bij de balie. U hoeft zich voor deze activiteiten niet aan te melden en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Gratis activiteiten bij de tentoonstelling 'boom roos vis, over leren lezen en leesplezier'

 • Letterpaspoort
  Bij de tentoonstelling boom roos vis is er voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar een Letterpaspoort ontwikkeld. Met dit gratis doe-boekje duik je samen het Letterbos in om op speelse manier kennis te maken met de tentoonstelling. 
 • Speurtocht met Griezelbus-escaperoom
  Voor kinderen vanaf 8 jaar is er de gratis Griezelbus-speurtocht met als hoogtepunt De Griezelbus-escaperoom van Paul van Loon. Ook superleuk voor volwassen of als gezin! 

Zowel het Letterpaspoort als de Griezelbus speurtocht met escaperoom zijn gratis zelf te pakken onder aan de trap op etage -1. U hoeft zich voor deze activiteiten niet aan te melden en er zijn geen extra kosten aan verbonden.