Toegankelijkheid

Omgeving 

Het museum is gelegen aan de Burgemeester de Raadtsingel 97. De stoep ligt hier vlak. De stoep is breed genoeg voor een rolstoel en de aanloop naar het museum is gelijk aan de stoep. De hoofdingang heeft een rolstoellift direct naast de stenen trap.
Taxibusjes kunnen stoppen voor het museum. Dit zijn parkeerplaatsen voor betaald parkeren. De stoep ligt hoger dan de parkeerplaats, op 1 van de parkeerplaatsen is een schuine stoeprand gemaakt.  Op de stoep is voldoende ruimte voor een rolstoel om te manoeuvreren.

Parkeren

Rondom het museum zijn meerdere parkeermogelijkheden. In de binnenstad is het betaald parkeren van ma t/m za tussen 9.00 en 22.00 uur, op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie over parkeergarages in Dordrecht
Op parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u gratis parkeren (de eerste 24 uur; wel uw auto aanmelden). Vanaf het parkeerterrein wandelt u in ongeveer 10 minuten naar het museum. Er zijn in de garage 2 aangepaste parkeerplekken aanwezig.

Er zijn geen speciale invalideparkeerplaatsen in de buurt van het museum. Voor auto's met een invalidekaart stellen wij onze privé parkeerplaats beschikbaar. Wilt u hier gebruik van maken, mail dan (een werkdag van te voren) naar info@onderwijsmuseum.nl of bel ons.

In het museum

Het Onderwijsmuseum is toegankelijk voor mindervaliden. Het museum bestaat uit 3 verdiepingen. In het gebouw is een lift aanwezig en alle ruimten zijn bereikbaar. Daarnaast is er een rolstoel en looprek beschikbaar voor gebruik tijdens uw museumbezoek. Onze baliemedewerkers helpen u graag. 


Onze toiletruimten bevinden zich op etage -1 en +1. Op etage -1 bevindt zich een aangepast toilet.

In de garderobe (-1) zijn lockers op diverse hoogtes waarin tassen en spullen kunnen worden opgeborgen.

Overigen

Het is mogelijk dat een begeleider kosteloos met je mee kan bij een bezoek aan het museum. Per betalende bezoeker mag er één begeleider mee.

Hulphonden zijn toegestaan in het museum. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Er zijn medewerkers in het museum met een BHV-certificaat, getraind om het publiek veilig te begeleiden in het geval van een calamiteit.

Hier vind je het voorbereidingsdocument met voorbereidende informatie om het museum te bezoeken

Contact 

Mis je toch nog informatie of is iets niet duidelijk? Neem contact op via 078-6326820