Openingstijden en Route

Openingstijden:

maandag: gesloten*
dinsdag: 10.00 - 17.00 uur
woensdag: 10 - 17.00 uur
donderdag: 10.00 - 17.00 uur
vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
zondag: 11.00 - 17.00 uur

U kunt uw kaartje voorafgaand aan uw bezoek via de site te bestellen. Meer informatie over tickets en prijzen vindt u op deze pagina. U kunt het museum ook bezoeken door een entreeticket aan de kassa te kopen. 

In verband met het coronavirus, gelden er in het museum aanvullende maatregelen. Uit verschillende enquetes blijkt dat onze gasten een bezoek aan ons museum mede daardoor als prettig, veilig en plezierig ervaren. We zien u graag!

Feestdagen:

  • Het museum is gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

* Schoolvakanties:

  • In de schoolvakanties (regio midden) is het museum wél op maandag geopend (van 10.00 tot 17.00 uur). 

Schoolgroepen:

  • Op aanvraag is het museum op maandag wel geopend voor schoolgroepen.

Adres en contact 
Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
T 078  632 68 20
info@onderwijsmuseum.nl

Schenkingen  
Als u een schenking aan het Nationaal Onderwijsmuseum wilt doen, dan kunt u dat doen via het formulier op onze website. Wij wijzen u erop dat uitsluitend schenkingen die via dat formulier worden aangemeld in behandeling worden genomen. Om teleurstellingen te voorkomen; schenkingen die via info@onderwijsmuseum.nl worden aangeboden, worden niet door ons behandeld.


Klik hier voor weergave op google maps

Bereikbaarheid
Vanaf treinstation Dordrecht wandelt u in ongeveer 5 minuten naar de Burgemeester de Raadtsingel. Als u de centrumzijde van het station uit komt, sla dan linksaf, u loopt over het viaduct  waarna u na ongeveer 100 meter aan uw rechterhand gebouw De Holland ziet.

Parkeren
Rondom het museum zijn meerdere parkeermogelijkheden. In de binnenstad is het betaald parkeren van ma t/m za tussen 9.00 en 22.00 uur, op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie over parkeergarages in Dordrecht. 
Op parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u gratis parkeren (de eerste 24 uur; wel uw auto aanmelden). Vanaf het parkeerterrein wandelt u in ongeveer 10 minuten naar het museum.

Met de boot
Vanaf de Merwekade en de Hooikade kunt u naar de Burgemeester de Raadtsingel wandelen. Kijk voor meer informatie op: http://www.waterbus.nl/

Toegankelijkheid
Het Onderwijsmuseum is toegankelijk voor mindervaliden. Voor de ingang van het museum is ruime gelegenheid om iemand met de auto af te zetten. De lift bij de hoofdingang bevindt zich links naast de trap. Ook in het gebouw is een lift aanwezig en alle ruimten zijn bereikbaar. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten. Daarnaast is er een rolstoel en looprek beschikbaar voor gebruik tijdens uw museumbezoek. Onze baliemedewerkers helpen u graag. 

Honden, met uitzondering van hulphonden zijn helaas niet toegestaan in het museum.

Rolstoel en looprek te leen in het museum, dit kunt u aangeven bij de balie. 

Afbeelding: Kaartgegevens ©2015 Google