Openingstijden en Route

Openingstijden museum
maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden Museumcafé De Holland
maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Het museumcafé is gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Feestdagen waarop het museum geopend is tussen 11.00 en 17.00 uur: Tweede Kerstdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag. 
Oudejaarsdag is het museum geopend van 09.00 - 16.00 uur.

Adres en contact 
Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
T 078  632 68 20
info@onderwijsmuseum.nl

Klik hier voor weergave op google maps

Bereikbaarheid
Vanaf treinstation Dordrecht wandelt u in ongeveer 5 minuten naar de Burgemeester de Raadtsingel. Als u de centrumzijde van het station uit komt, sla dan linksaf, u loopt voorbij Leen Bakker en na ongeveer 100 meter ziet u aan uw rechterhand gebouw De Holland.

Parkeren
Rondom het museum zijn meerdere parkeermogelijkheden. In de binnenstad is het betaald parkeren van ma t/m zo 9:00 - 22:00. Klik hier voor meer informatie over parkeergarages in Dordrecht. 
Op parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u gratis parkeren (de eerste 24 uur; wel uw auto aanmelden). Vanaf het parkeerterrein wandelt u ongeveer in 10 minuten naar het museum.

Met de boot
Vanaf de Merwekade en de Hooikade kunt u naar de Burgemeester de Raadtsingel wandelen. Kijk voor meer informatie op: http://www.waterbus.nl/

Toegankelijkheid
Het Onderwijsmuseum is toegankelijk voor mindervaliden. Voor de ingang van het museum is ruime gelegenheid om iemand met de auto af te zetten. De lift bij de hoofdingang bevindt zich links naast de trap. Ook in het gebouw is een lift aanwezig en alle ruimten zijn bereikbaar. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten. Daarnaast is er een rolstoel en looprek beschikbaar voor gebruik tijdens uw museumbezoek. Onze baliemedewerkers helpen u graag als u dit wenst. 

Honden, met uitzondering van hulphonden zijn helaas niet toegestaan in het museum.

Rolstoel en looprek te leen in het museum, dit kunt u aangeven bij de balie. 

Afbeelding: Kaartgegevens ©2015 Google