Kidsweek test tentoonstelling Aahhh..!

Testers van KIDSWEEK bezochten de tentoonstelling Aaahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en constent.

Eens in de zoveel tijd gaat Kidsweek met een groep kinderen op pad om een museum uit te testen. Dit keer waren ze in het Onderwijsmuseum.

Seks, liefde, je lichaam: het zijn niet voor iedereen makkelijke onderwerpen om over te praten. Toch vindt Juna het goed dat er een familietentoonstelling over is gemaakt. ‘In veel gezinnen wordt daar niet echt over gepraat. Niet dat we het er bij mij thuis de hele tijd over hebben, maar als ik vragen heb kan ik altijd bij mijn ouders terecht.’ Ook Olivier gaat naar zijn ouders als hij vragen heeft. ‘Dat doe ik eerder dan dat ik iets online opzoek.’ ‘Dan kun je veel onbetrouwbare dingen tegenkomen’, weet Hannah.

De testers beginnen bij de ‘gevoelsthermometer’. Daar mogen ze voor zichzelf bedenken wat ze voelen: zijn ze blij, afwachtend, nieuwsgierig of gespannen? Juna pakt een magneetje met ‘nieuwsgierig’ erop en plakt die op het bord. ‘Maar ik ben ook een beetje zenuwachtig: wat gaat er komen?’ De groep loopt door naar de grote spiegel. In hun eigen lijfboek, dat ze aan het begin kregen, staat dat ze mogen bedenken waar ze trots op zijn en wat hen maakt wie ze zijn. En zijn er dingen die ze willen veranderen? ‘Ik denk dat ik gewoon mooi ben en niets hoef te veranderen aan mezelf’, zegt Lieke. Dat kruist ook Olivier aan. Hannah: ‘Ik zou wel iets minder onzeker willen zijn.’

Wil je het hele artikel lezen, klik hier dan door naar het artikel

Of bekijk deze video voor een impressie

Onder de foto lees je het eindoordeel van de testers!