verScholen op de kaart

Het Onderwijsmuseum heeft meer dan 2500 historische (prentbrief)kaarten met afbeeldingen van schoolgebouwen in de collectie, zoals de kaarten die u hier ziet. De verzameling kaarten laat scholengebouwen uit heel Nederland zien, vanaf het begin tot het einde van de 20ste eeuw.

Een deel van de prentbriefkaarten zijn in de vaste tentoonstelling van het museum te zien. Het merendeel van de kaarten ligt echter uit het zicht, opgeslagen in het depot

Het Onderwijsmuseum is bezig met het digitaliseren en publiceren van de kaarten. Hiervoor wordt een website ontwikkeld genaamd ‘VerScholen op de kaart’. Wilt u historische schoolgebouwen in uw omgeving zien? Meld u dan via email aan. Wij geven u dan een seintje als de site live is (dit wordt begin 2023 verwacht).