Onderwijsmuseum zoekt kinderen voor Kinderbestuur

Het Nationaal Onderwijsmuseum roept de hulp in van kinderen! Vanaf nu hebben kinderen tussen 8 en 12 jaar de kans om deel uit te maken van het Kinderbestuur van het museum. Het museum zoekt enthousiaste kinderen die willen meedenken over de activiteiten en de toekomst van het museum. Het kinderbestuur wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar geïnstalleerd. Tot en met 16 juni 2024 kunnen kinderen solliciteren naar een rol in dit bestuur.

Toekomstbestendig museum

Het Onderwijsmuseum staat bekend om haar tentoonstellingen over het onderwijs van vroeger en nu. En om de organisatie van vele activiteiten. Het betrekken van kinderen bij de besluitvorming draagt bij aan een toekomstbestendig museum. Kinderen zijn immers een van de grootste doelgroepen die het museum bezoeken, zowel met hun familie als met leeftijdsgenootjes. Hun perspectief kan ons veel leren over hoe zij het museum ervaren.

Invloed

Het Kinderbestuur heeft een belangrijke rol in het museum. De leden buigen zich over thema’s die voor het museum van belang zijn en geven advies op beleidsniveau. Ze werken toe naar een algemeen advies aan het museum en geven het hele jaar door gevraagd én ongevraagd advies aan de medewerkers.

Ontwikkelen talenten

Deelname aan het kinderbestuur vraagt om vaardigheden als lef, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwijsheid. Het is belangrijk dat kinderen autonoom denken en zich vrij voelen uiting te geven aan hun visie. Om de kinderen hierin te ondersteunen, krijgen ze trainingen die bijdragen aan communicatievaardigheden en zelfexpressie. Zo leren ze presenteren, onderzoeken en maken ze kennis met het reilen en zeilen van een museum.

Naast deze ultieme kans, ontvangen de kinderen een jaarkaart tot het museum en mogen zij hun eigen klas meenemen naar het museum.

Opgelet!

JIJ:

  • Bent tussen de 8 en 12 jaar
  • Je houdt van musea
  • Je durft te vertellen wat je vindt
  • Je hebt vaak goede ideeën!

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor meer informatie en om te solliciteren klik je hier om naar de vacatures te gaan.