Extra informatie na bezoek tentoonstelling Aahhh..!

Heb je aanvullende vragen na bezoek van onze tentoonstelling Aahhh..! Hier vind je extra informatie.

Rutgers.nl 

Rutgers is het Nederlandse expertisecentrum voor seksualiteit. Zij werken aan de verbetering van seksuele rechten, toegang tot voorlichting en informatie over seksualiteit, toegang tot anticonceptie en veilige abortussen en preventie van seksueel geweld. 

Seksualiteit.nl  

Deze website staat vol tips en tricks rondom seksualiteit en relaties. Van praten over seksualiteit met je kinderen tot het geven van complimentjes aan je partner. Ook biedt de site boeken- en filmtips, ervaringsverhalen en oefeningen. 

Ggdzhz.nl/seksualiteit-en-soa 

Bij het Centrum Seksuele Gezondheid kun je terecht voor informatie over seksualiteit en voor soa-testen. Daarnaast kun je ook terecht bij het spreekuur voor al je vragen over seksualiteit en anticonceptie. 

Soaaids.nl 

Op de website van Soa-Aids vind je informatie over alle soa's die in Nederland voorkomen. Je kan er anoniem vragen stellen, informatie vinden over soa's en leren hoe je soa's worden behandeld en hoe je ze kunt voorkomen.  

Coc.nl 

Het COC zet zich actief in voor een diverse en inclusieve samenleving. We verbinden de regenboogbeweging en komen op voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten voor alle lhbti+ personen. 

Biplus.nl 

Ongeveer één miljoen Nederlanders hebben bi+ gevoelens of ervaringen. Je bent bi+ als je je aangetrokken voelt tot meer dan één geslacht of gender. Op biplus.nl vind je informatie over bi+ ervaringen, een inclusieve taalwijzer en een activiteitenagenda.  

Aseksualiteit.nl 

Op de site van de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit vind je alles over aseksualiteit en aromantiek. Er is veel informatie te vinden over het aseksuele spectrum. Daarnaast is er een blog, de mogelijkheid om anderen te ontmoeten en een adviespagina.  

Transgendernetwerk.nl 

Het Transgendernetwerk zet zich in voor de mensenrechten van transgender en non-binaire mensen, nu en in de toekomst. Ze willen dat iedereen zelf kan beslissen over hun leven, hun lichaam en hun papieren. Op de website staat veel informatie over genderdiversiteit,  

Seksediversiteit.nl 

Op deze website wordt seksediversiteit van alle kanten belicht en wordt duidelijk aangegeven wat de verschillen zijn tussen de mensenrechtenbenadering en de medische benadering. Er is veel informatie te vinden over intersekse zijn. 

Voor jongeren: 

Sense.info 

Sense.info is dé betrouwbare site over seks. Hier vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Ben jij al aan seks toe? Of wacht je liever tot je wat ouder bent of tot je de ware hebt gevonden? Wat je ook kiest: het is jouw lichaam en jouw keuze. 

Seggsy.nl 

Een website waar jongeren tussen de 16 en 18 jaar terecht kunnen met vragen over flirten, daten, identiteit, veilige seks, plezier en relaties. SEGGSY ondersteunt jongeren in hun persoonlijke zoektocht op het gebied van daten, relaties en seksualiteit, naar wie zij zijn, welke invloed vrienden en familie hierbij hebben en hoe zij omgaan met de verwachtingen vanuit de maatschappij. 

Iedereenisanders.nl 

Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Deze website probeert jou een stuk op weg te helpen om beter te snappen hoe jij in elkaar zit. Hier vind je van alles over genderdiversiteit en seksuele oriëntaties.  

Pubergids.nl 

Als je in de puberteit komt, gebeurt er veel. Je lichaam groeit en verandert ineens flink. Je krijgt bijvoorbeeld haar op allerlei plekken, wordt langer en breder en je gaat voor het eerst menstrueren of krijgt een zaadlozing. Ook kun je je anders gaan voelen en gedragen. Dat kan best spannend zijn. 
Daarom beantwoorden we hier al jouw vragen over de puberteit. Zo snap jij wat er gebeurt. 

Heb je nog andere vragen, dan kun je anoniem mailen naar anoniem@onderwijsmuseum.nl