Onthulling muurcollage over Vrijheid

Op zaterdag 29 oktober, om 16.00 uur wordt er een prachtige muurcollage onthult. Deze muurcollage komt op het gebouw achter het Onderwijsmuseum aan de Kilwijkstraat. Deze muurcollage is gemaakt naar aanleiding van de viering van de geboorte van Nederland over de 4 thema's vrijheid, verbondenheid, verdraagzaamheid en verscheidenheid. Vooral het thema vrijheid wordt op de muurcollage uitgelicht.

Publiekskunstwerk

Het is een publiekswerk van vele mensen uit Dordrecht en het viert (en herdenkt) de vrijheid. Inspiratie voor het kunstwerk is een door-fluister gedicht. Tijdens de viering van de geboorte van Nederland, hebben bezoekers van het Nationaal Onderwijsmuseum een door-fluistergedicht geschreven over het thema vrijheid. Een gedicht dat is gestart met 2 geschreven regels. De bezoeker las deze regels en schreef daaropvolgend zelf 2 regels. De eerste 2 regels werden weggevouwen en de volgende bezoeker schreef 2 dichtregels volgend op de voorgaande bezoeker. Zo hebben bezoekers in de tentoonstelling met elkaar een gedicht geschreven van 882 woorden. De woorden uit dit gedicht zijn een inspiratiebron geweest voor deze muurcollage.

Daarnaast hebben deelnemers tijdens het Hoffestival in juli meegetekend aan deze muurcollage.

Feestelijke onthulling

Tijdens de feestelijke onthulling staan we naast Vrijheid, ook stil bij het thema Verbondenheid. Jongeren zullen samen met spoken word artiest Najiba Abdellaoui een spoken word stuk performen. Wethouder Van der Linden zal samen met directeur Petra Reijnhoudt de muurcollage feestelijk onthullen. Uiteraard zijn de kunstenaars die de muurcollage gemaakt hebben aanwezig zijn.  

U bent ook van harte welkom! De onthulling vindt plaats om 16.00 uur op de hoek van de Kilwijkstraat met de Spuiweg, bij de rotonde.