Workshop 1: Laat je horen in een spoken word stuk!

Hoe ben je in 2022 met elkaar verbonden? Wat betekent het eigenlijk, verbondenheid? Levert dit nu nog wel eens strijd op? En wat is jouw mening? Doe mee en laat je horen in een spoken word stuk, samen met Najiba Abdellaoui.

Wat ga je doen?

In twee workshops ga je aan de slag met een spoken word stuk over de waarde Verbondenheid. 

In de eerste workshop (op vrijdag 14 oktober 2022) gaan jullie met elkaar brainstormen, onderzoeken en schrijven over Verbondenheid om tot een krachtig spoken word stuk te komen. 

In de tweede workshop (op 29 oktober 2022) zullen jullie het spoken word stuk met elkaar af maken en gaan werken aan de performance ervan. Beide workshops starten om 15.00 uur in het Onderwijsmuseum. 

Feestelijke onthulling muurcollage en performance spoken word stuk. Tijdens de feestelijke onthulling van een muurcollage op zaterdag 29 oktober, om 16.00 uur mogen jullie - als je dat wilt- samen met Najiba dit spoken word stuk performen. Meer informatie over de muurcollage vind je via deze link

Praktisch:

Workshop 1: 14 oktober, 15.00 tot 17.00 uur in het Onderwijsmuseum

Workshop 2: 29 oktober, 15.00 uur in het Onderwijsmuseum, met om 16.00 uur een performance van jullie spoken word stuk bij de onthulling van de muurcollage. 

Voor: jongeren van 13 – 18 jaar

Gratis deelname, geef je op door een mail te sturen naar m.blijdorp@onderwijsmuseum.nl

Achtergrondinformatie 

Viering geboorte van Nederland 1572

Het Onderwijsmuseum doet mee met de landelijke viering van het jubileum van de geboorte van Nederland. Het jaar 1572 is het begin van de ‘geboorte van Nederland’ én een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648). Het was een heftige strijd: oorlog en deels ook burgeroorlog. In 2022 staan we stil bij het begin van de ‘Geboorte van Nederland’. We herdenken het jaar 1572 als keerpunt in onze geschiedenis. 1572 was de start van een grote opstand in de Nederlanden. Het was een strijd om vrijheid, Vrijheid vraagt om verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de strijd was ook een oorlog waarin burgers keihard tegenover elkaar kwamen te staan. In 2022 willen ze gezamenlijk de gebeurtenissen en thema’s uit 1572 breed herdenken en actualiseren.