Linzenburgers en gekiemde boon in sponzendoosje

Ingrediënten:
– 200 gram linzen
– 1 aardappel
– 1 fijngehakte knoflook
– 1  gesnipperde ui
– ½ theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel chilipoeder
– ½ kaneelstokje
– komijnpoeder
– ½ liter water
– peper en zout
– olijfolie

Bereiding:
Als eerste de aardappel schillen en in blokjes snijden. In een hapjespan wat olijfolie verhitten en hierin achtereenvolgende de knoflook, de versnipperde ui fruiten totdat de uien glazig geworden zijn. Voeg vervolgens de gemberpoeder, de chilipoeder en de komijnpoeder toe aan de glazige uien en roerbak het geheel voor circa 2 minuten.

Hierna de 200 gram linzen, de aardappelblokjes en de ½ liter water toevoegen en op een laag vuur 30 minuten lang droog laten koken. Haal het kaneelstokje uit de pan en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Maak van de linzen hamburgers en laat ze daarna afgedekt even afkoelen. Grill de linzen hamburgers in een grillpan of bak ze in een koekenpan aan beide kanten bruin.

Bron: http://www.gezonderecepten.net/linzen-hamburgers/