Beeld en Boodschap

De workshop 'Beeld en Boodschap' maakt leerlingen weerbaarder tegen digitale informatiebubbels en fake news. De gastles 'Beeld en Boodschap' vindt bij u op school plaats en wordt gegeven door één van onze museumdocenten. In deze gastles ontdekken uw leerlingen het verschil tussen reclame en propaganda en leren ze hoe ze de boodschap áchter het beeld kunnen ontdekken. Leerlingen maken beeldanalyses aan de hand van uniek historisch beeldmateriaal. De nieuw verworven beeldgeletterdheid maakt leerlingen weerbaarder tegen digitale informatiebubbels en fake news.

Duur: 75 minuten
Doelgroep: klas 1 t/m 6
Kosten: € 125,- per klas (inclusief alle benodigde materialen en exclusief reiskosten*)
Locatie: op school

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Educatie via: educatie@onderwijsmuseum.nl
T 078 632 68 20

*Bij verzorging van een gastles wordt een kilometervergoeding van €0,21 per kilometer (zowel heen als terug) gehanteerd. De afstand wordt berekend aan de hand van de snelste route op Google Maps, vanaf het Onderwijsmuseum te Dordrecht tot aan de oprit van uw school. 

Wanneer de reistijd heen langer is dan de duur van een gastles vragen wij u een extra gastles af te nemen. Is de reistijd bijvoorbeeld anderhalf uur, dan vereisen wij een minimum afname van twee gastlessen.