LOKS - Four generations of sound

Zondag 23 juni - LOKS - Four generations of sound

LOKS is een gezamenlijk werk van vier componisten voor vier kwartetten, uitgevoerd op vier festivals in vier landen, als onderdeel van Festivallinks 2.0. Van de onzekerheid van het planten van het zaadje tot de overvloed van de oogst, tekent het stuk een boog, een cirkel ('loks' in het Lets) over de vier uitvoeringen, die zich ontvouwen tijdens het groeiseizoen. Afzonderlijk gespeeld wordt elk kwartet achtervolgd door de drie anderen. In Dordrecht horen we de compositie in de bezetting van fluit, hobo, basklarinet en fagot. Uiteindelijk vormen ze één stuk voor een orkest van 16 spelers. 

Samen met LUSTR, Silence Festival (FI), Classic Boat Festival (GER) en Festival Sansusi (LV) is Bachfestival Dordrecht partner van Festivallinks 2.0. Gezamenlijk streven we ernaar bij te dragen aan een grotere duurzaamheid door middel van artistieke samenwerking, publieksonderzoek en -ontwikkeling en capaciteitsopbouw..

Componisten: 

  • Oene van Geel (NL)
  • Krists Auznieks (LV)
  • Lauri Supponen (F)
  • Sofia Günst (DE)

Uitvoerenden

  • María Cristina González - Fluit
  • Inge Ariesen - Hobo
  • Fie Schouten - Basklarinet
  • Bram van Sambeek - Fagot

Dit concert is mede gefinancierd door de Europese Unie. De standpunten en meningen die worden geuit, zijn echter alleen die van de auteur(s) en weerspiegelen niet noodzakelijk die van de Europese Unie of het Uitvoerend Agentschap Onderwijs en Cultuur van de Europese Unie (EACEA) [Verlenende Autoriteit]. Noch de Europese Unie, noch de verlenende autoriteit kunnen hiervoor verantwoordelijk worden gehouden."

Info Bachfestival Dordrecht

Bachfestival Dordrecht staat garant voor bijzondere en verrassende ervaringen met de muziek van Johann Sebastian Bach als middelpunt. Van 21 t/m 29 juni staat Dordrecht in het teken van de muziek van Bach, nieuwe composities, multidisciplinaire voorstellingen en interessante cross-overs. Stap uit je comfortzone en beleef de bruisende kracht van contrast!

Kijk voor het volledige programma ww.bachfestivaldordrecht.nl. Bestel hier je tickets.

Uiteraard kunt u voor of na het concert de collectie van het Nationaal Onderwijsmuseum bewonderen.