Hoffestival Dordrecht

In het weekend van 9 en 10 juli 2022 viert Dordrecht feest op en rond het Hof van Nederland. In dit weekend vieren we de geboorte van Nederland in 1572, 450 jaar geleden. Ga in gesprek met een andere Dordtenaar in ‘Blaatpraat’ of laat je verrassen door een fluistergedicht. Kijk terug in de tijd naar de oude Hoffeesten of maak van jezelf een vrijheidsstrijder. Geniet van allerlei optredens en breng een bezoek het vernieuwde museum Hof van Nederland, waar je ontdekt en beleeft hoe wij in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu.

Het Onderwijsmuseum is erbij met op:

Zaterdag 9 juli

Janny Kok, verhalenverteller, vertelt tussen 14.00 - 14.30 uur op het kleine podium in de kloostertuin een spannend en interactief verhaal voor kinderen. De waarde Verscheidenheid zal hierin naar voren komen. We zijn allemaal verschillend en hoe mooi is dat! Of is dat misschien ook wel een beetje moeilijk soms? Een spannend verhaal voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zondag 10 juli
Teken mee aan de muurschildering over de waarde Vrijheid! Dit kan tussen 14.00 uur en 15.00 uur, onder de bogentent. tussen 15.00 en 15.30 uur draacht Marieke van Leeuwen op het kleine podium in de kloostertuin een gedicht voor over Verdraagzaamheid. 

Meer informatie (en tijden) over het Hoffestival Dordrecht en programma vindt u op: Hoffestival Dordrecht