HBO Kids college: Zien is geloven?

Hoeveel beelden heb jij vandaag al langs zien komen? Tel je wel eens alle afbeeldingen die je op een dag ziet? De plaatjes op het pak hagelslag, de reclameborden op straat, de posters op school en de plaatjes die je online tegenkomt. Het zijn er vast een hoop. Jij ziet in één dag evenveel beelden als iemand uit de Gouden Eeuw tijdens zijn hele leven! Maar wat willen al deze beelden ons vertellen? Is beeld altijd zo onschuldig als wij denken?

In Nazi-Duitsland was beeld allesbehalve onschuldig. Het werd gebruikt om kinderen te verleiden, te beïnvloeden en ze te doordringen van Hitlers idealen van saamhorigheid, vaderlandsliefde en opofferingsgezindheid. Maar hoe is dat nu? Weten we welke boodschap er achter de plaatjes schuilgaat? Kunnen we voorkomen dat massabeïnvloeding opnieuw voorkomt? Of gebeurt dat al?

Praktische informatie
Doelgroep: Voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool
Datum: woensdag 8 februari
Tijd: inloop 14.45. Start college 15.00 tot 16.15
Locatie: Nationaal Onderwijs Museum Dordrecht, Burgemeester de Raadtsingel 97

Aanmelden
Meld je gratis aan via de website van HBO Drechtsteden. Bij deelname aan het college is de toegang tot het museum gratis.

Over HBO Kids
Gratis inspirerende colleges voor nieuwsgierige basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8. Op een laagdrempelige manier laten we de kinderen kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en de kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen. HBO Kids is een initiatief van HBO Drechtsteden i.s.m. KunstMin, Bibliotheek AanZet, het Nationaal Onderwijsmuseum en Dordrecht Marketing & Partners.