Filmworkshop Transketeers - Verhalen die verteld moeten worden

Maak een film met je eigen verhaal, iedereen kan filmmaker zijn! In deze crash-course maak je in een middag een film onder begeleiding van de Transketeers. Je leert niet alleen hoe een film in elkaar zit, maar je gaat ook zelf aan de slag. Van idee naar video, van telefoon naar groot scherm.  

Stel je voor dat je leven een film is: hoe ziet dat er dan uit? En, als je zelf die film zou kunnen maken: wat is dan extra belangrijk dat mensen zien? Wil je iets recht zetten, ter discussie stellen, of misschien wel onderzoeken? Deze middag duiken we in de auto-mythografie: het verhaal dat jij over jezelf vertelt, in een film die je zelf maakt! 

Want: Hoe kom je van idee tot een film? Hoe werk je met beeld en geluid? Wat moet je doen om de aandacht vast te houden? En waarom maak je films nooit alleen? Bereid je voor op een wervelende middag waar je niet alleen veel te zien krijgt, maar ook zelf aan de slag gaat met schrijven, filmen en editen. 

We sluiten de middag af met de feestelijke première! 

Wat is handig om mee te nemen? 
- Je eigen telefoon 
- Vrienden met wie je een film wil maken 

De workshop is op woensdag 1 mei van 12:00 - 16:00. 
 

Transketeers 
De Transketeers (Bart Peters, Jonah Lamers en Chris Rijksen) werken sinds 2015 samen en ze hebben talloze films gemaakt, voor onder andere televisie, filmfestivals of internet! Want met films kan je het verhaal veranderen. Wist je dat de Transketeers ooit begonnen met films maken omdat ze zelf gefrustreerd waren hoe er over transgender personen gepraat werd? In deze workshop ga je zelf in vliegende vaart een film maken, geïnspireerd (en begeleid) door de Transketeers. 

Belangrijk: Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen aan de workshop! Minimale leeftijd 13 jaar. 

De filmworkshop kost €5,00 en je kan je aanmelden via Tickets.

Voor de filmworkshop heb je ook een geldig toegangsbewijs tot het museum nodig. 

Tip: Met de Museumkaart, de Rotterdampas en Dordtpas betaal je geen entreegeld tot het museum!