Familiezondag met Charlotte Dematons!

Op 26 maart is het familiezondag en feest in het Onderwijsmuseum: kinderboekenillustratrice Charlotte Dematons komt naar het museum! 

Workshop ABC Leporello maken

11.30 - 12.45 uur geeft Charlotte Dematons een workshop voor kinderen vanaf 6 jaar tot 9 jaar. Kinderen gaan onder begeleiding van Charlotte aan de slag met een ABC - leporello. Dit is een soort boekje, piepklein met 26 pagina's, voor elke letter een.  Deelnamekosten 5 euro. Aanmelden en betalen kan via de volgende link: Tickets | Onderwijsmuseum

Kijken, praten en leren met Charlotte Dematons in het Letterbos

13.30 - 14.00uur - Heb je een vraag voor Charlotte Dematons? Of ben je nieuwsgierig hoe Charlotte kijkt? Wil je weten hoe Charlotte al die mooie tekeningen en boeken maakt of wil je graag iets aan haar vertellen? Kom dan om 13.30 uur naar het Letterbos (in de tentoonstelling boom roos vis) en zoek een fijn plekje. Tot ongeveer 14.00 uur beantwoordt Charlotte (bijna) al jouw vragen!

Aanmelden is niet nodig, wel kan je er alleen bij zijn met een toegangskaartje tot het museum!

Voorleesfeestje

14.30uur - Stichting Voorlezen verzorgt een voorleesfeestje. Dit voorleesfeestje is voor kinderen van 4 - 8 jaar. Plof neer en luister naar een mooi verhaal. Aanmelden voor het voorleesfeestje kan via de site van Stichting Voorlezen daarnaast dien je een toegangskaartje tot het museum te hebben.

Naast deze leuke activiteiten met Charlotte Dematons, kan je ook andere leuke dingen in het Onderwijsmuseum doen. Je kan op avontuur in het Letterbos met het Letterpaspoort (vanaf 4 jaar) of de speurtocht met de escaperoom De Griezelbus doen (vanaf 8 jaar). Ook het letterLAB is open met leuke spelletjes en een knutselactiviteit. Ook het museum café heeft tijdens de familiezondagen een speciale aanbieding voor gezinnen.