Familiezondag

Op de Familiezondag is het feest in het museum. Families zijn extra welkom en worden ontvangen in een gezellig museum. Er worden activiteiten georganiseerd voor kinderen tussen de 2 en 15 jaar. Het LetterLAB is geopend voor spelletjes en knutselen. Ook het museumcafé heeft tijdens de familiezondagen een speciale aanbieding voor gezinnen.

Ontdek hoe het klaslokaal eruitzag in de tijd van je (groot)ouders, maak een mooi kunstwerk op het krijtbord en schrijf met een echte kroontjespen. Ga op ontdekking in het letterbos met een speurtocht en/of kraak de code van escaperoom ‘De griezelbus’ van Paul van loon. Er is voor iedereen iets leuks te doen. Plezier voor jong én oud.

Tussen 12.00 uur tot 13.00 uur is er een workshop Handletteren. Ga samen met museumdocent Astrid aan de slag met inkt en een kroontjespen en zet de mooiste letters op papier! 

Gratis deelname op vertoon van een geldig toegangsbewijs.

Van 14.00 uur tot 15.00 uur verzorgt Stichting Voorlezen een voorleesfeestje op de Familiezondag. Dit voorleesfeestje is voor kinderen van 4 - 8 jaar. Plof neer en luister naar een mooi verhaal. Daarna doen we een leuke activiteit met de kinderen in de tentoonstellingsruimte. Aanmelden voor het voorleesfeestje kan via de site van Stichting Voorlezen daarnaast dien je een toegangskaartje tot het museum te hebben.