Dordtse Cultuurnacht

Ook dit jaar is het Onderwijsmuseum onderdeel van de Dordtse Cultuurnacht. Diverse kunst- en cultuurinstellingen maken een speciaal gratis programma om iedereen kennis te laten maken met het Dordtse cultuur aanbod. 

Kom je ook? Op 14 oktober | tussen 17.30uur – 00.00uur?

17.30 - 18.30: start kinderroute. lampionnen maken en onbeperkt pannenkoeken eten.  (let op! inschrijving volgeboekt)

18.30 - 19.30: lampionnen maken

20.00 - 20.45: live band: het Dijkt

20.45 - 21.05: verrassende verhalen voor volwassenen

21.05 - 21.25: verrassende verhalen voor volwassenen

21.25 - 22.10: live band: het Dijkt

22.10 - 00.00: old skool schooldisco

* Start je kinderroute bij het Onderwijsmuseum. Kom lampionnen maken en onbeperkt pannenkoeken eten. Vooraf aanmelden.

Start de kinderroute bij het Onderwijsmuseum. * volgeboekt*. De kinderen gaan aan de slag met het maken van een lampion die je tijdens de wandeling gebruikt om je pad te verlichten!! We zien je graag in de educatieve ruimte van het Onderwijsmuseum. Daarnaast kunnen de kids onbeperkt pannenkoeken eten. (Kosten 5 euro, pannenkoeken incl limonade). Kinderroute Onderwijsmuseum is een onderdeel van de wandelroute waar je je vooraf voor moet aanmelden. Inschrijven is gesloten, de kinderroute is vol. Vanaf 18.30 uur ben je welkom bij het Onderwijsmuseum om alsnog een lampion te maken (de horeca is dan gesloten).

* Lampion maken om je cultuurnacht te verlichten

Is de kinderroute volgeboekt?! Kom dan alsnog een lampion maken. De kinderen gaan aan de slag met het maken van een lampion die je tijdens de cultuurnacht kunt gebruiken om je pad te verlichten!! We zien je graag in de educatieve ruimte van het Onderwijsmuseum. Let op! in verband met voorbereidingen rest van de cultuurnacht is de horeca van 18.30 tot 19.30 niet geopend. Uiteraard kunt u wel onze onderwijscollectie bewonderen!

* Live band: Het Dijkt. Dé Dijk tributeband

Kom in een inspirerende omgeving genieten van de top van de Nederpop. Het Dijkt speelt  2 x 3 kwartier live de hits van de Nederlandstalige band: De Dijk. Een swingmachine die dampende blues, groovende soul, opzwepende rhythm and blues en stampende rock and roll produceerde. Ondertussen kun je de collectie van het Onderwijsmuseum bekijken in het prachtige pand 'De Holland'.

* Verrassende verhalen voor volwassenen

Verrassende verhalen voor volwassenen! Laat je meevoeren en luister samen naar herkenbare en pakkende schoolverhalen. Over gezien en gehoord worden door school. Over gesprekken met de juf of meester van je kind. Na het voorlezen praten we na over waar de verhalen ons hebben gebracht. Dit alles in de inspirerende omgeving van de tentoonstelling Boom roos vis, over leren lezen en leesplezier.  - Samenwerking Stichting Lezen.

* Kom samen dansen en genieten in de old skool schooldisco.

Kom samen dansen en genieten in old skool school disco. Ga terug in de tijd, laat je meevoeren op de muziek in de inspirerende omgeving van het onderwijs over vroeger, voor later, van nu: het Onderwijsmuseum.

Toegang is gratis. We zien je graag de 14e!

Voor het volledige programma van de dordtse cultuurnacht - klik hier