Congres: verleden en heden van alcohol- en drugsvoorlichting in het onderwijs

Op woensdag 14 december van 14 tot 17 uur organiseren Novadic-Kentron en het Nationaal Onderwijsmuseum een studiemiddag over alcohol- en drugsvoorlichting in het onderwijs.

Preventiewerkers van verslavingszorginstelling Novadic-Kentron en een beleidsmedewerker van het Trimbos Instituut geven lezingen over de manier waarop men in het onderwijs in het heden en verleden voorlichting gaf over (de gevaren van) alcohol en drugs. Na afloop van de lezingen gaan we in gesprek met professor Pieter Tops over de vraag of er ook voorlichting moet komen over maatschappelijke  gevolgen van alcohol- en drugsgebruik in de samenleving.

Kom je ook?

Het programma:

13.45 – 14.00                           Inloop

14.00 – 14.45                           Alcohol- drugsvoorlichting van 1970 tot 2020             (Dr. Lex Lemmers Trimbos)

14.45 – 15.30                           Do’s & Don’t alcohol en drugsvoorlichting anno 2022  (Charlotte van Baal Novadic-Kentron)

15.30 – 16.15                           Toen en nu: stigmatiseren gebruikers en verslaafden   (Alex van Dongen Novadic-Kentron)

16.15 – 16.45                           Plenaire discussie over wel of geen voorlichting over maatschappelijke gevolgen van alcohol- en drugsgebruik met professor Pieter Tops

16 -45- 17.00                           Drankje en nootje

€10,- per persoon (incuslief toegang tot het museum). Aanmelden en betalen kan eenvoudig via deze link.

Bij voldoende animo zien we u graag op 14 december!