Babytoer "Kiekeboe, baby!" in het Letterbos

Tijdens de babytoer zullen u en uw baby op pad gaan door het Letterbos in de tentoonstelling 'Boom roos vis, over leren lezen en leesplezier' in het Nationaal Onderwijsmuseum. We gaan onder andere samen (voor)lezen, een liedje zingen, kiekeboe spelen en ontdekken geluiden in het bos. Het doel van deze babytoer is in eerste instantie om als ouder tijd met uw baby door te brengen op een inspirerende plek. Daarnaast krijgt u als (groot)ouder op een interactieve manier en spelenderwijs voorbeelden en handvatten voor het stimuleren van taalverwerving bij uw baby. Let op! Het is echt de bedoeling dat er 1 (groot)ouder per baby meedoet met de babytoer! De eventuele andere (groot)ouder kan plaatsnemen in de babyhoek of het café.

De babytoer duurt ongeveer 30 minuten en start om 9.30 uur. We verwachten u tussen 9.00 en 9.15 uur bij de ingang van het Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97 in Dordrecht (op loopafstand van het station). In het Onderwijsmuseum betaalt u alleen entreekosten, 10 euro per volwassene, uw baby heeft gratis toegang. U kunt gratis naar binnen met uw Museumkaart, Rotterdampas of Dordtpas. Let op! U kunt alleen betalen per pin!

Tijdens de babytoer zullen we het liedje 'Olifantje in het bos' zingen, misschien leuk als u deze vast uit uw hoofd leert ;-)  het liedje is te beluisteren via de volgende link: Zing mee met Juf Roos • Olifantje in het Bos • Liedje - YouTube 

Niets vergeten?

Als (groot)ouders sjouw je natuurlijk altijd van alles mee voor je baby. In het museum hebben we ervoor gezorgd dat u goed met uw baby terecht kunt. In de tentoonstelling beneden, waar de babytoer plaatsvindt, zal er in de ideale schoolbibliotheek de babyhoek te vinden zijn. Hier kunt u uw tas kwijt, achteraf even kletsen en de baby verschonen. We zorgen voor een verschoonplek, billendoekjes en wat speelgoed. Luiers moet u zelf meenemen en eventueel een snack voor uw baby. In een ruimte op de begane grond is er plek in de educatieve ruimte (vlakbij de entree) om borstvoeding te geven. Als u met een kinderwagen komt, dan kunt u deze kwijt bij de garderobe beneden, dit is vlakbij de ruimte waar we de babytoer geven. Omdat we de babytoer voor openingstijd van het museum organiseren, zullen er nog geen andere bezoekers zijn en hebben jullie alle ruimte.

Telefoon

Tijdens de babytoer is het belangrijk dat alle focus op de interactie tussen u en de baby ligt, daarom willen we u vragen uw telefoon tijdens de toer in de tas in de babyhoek te laten liggen. Indien gewenst kunnen we na afloop van de babytoer nog een momentje inlassen voor wat foto's in het Letterbos.

Babytoer op sokken

De vloer van het Letterbos maken we voor de babytoer extra schoon, om de baby's veilig over de vloer te laten kruipen vragen we u om in de babyhoek uw schoenen uit te doen en op uw sokken de babytoer mee te doen. In de babyhoek liggen babykleedjes op de vloer.

Aanmelden

Aanmelden voor de babytoer kan door een mail te sturen naar Martine Blijdorp, educatie@onderwijsmuseum.nl. De babytoer is specifiek ontwikkeld voor baby's tussen de 9 en 15 maanden oud, let hierop bij het aanmelden. Elke maand, op de eerste woensdag van de maand, zal er een babytoer georganiseerd worden -steeds voor baby's tussen de 9 en 15 maanden met een (groot)ouder- dus er zit vast een moment bij wanneer uw baby eraan toe is! 

Wilt u in de mail de naam van de (groot)ouder en van de baby met de leeftijd van de baby vermelden? We hopen u snel te zien tijdens een babytoer!