Zaalverhuur

Een presentatie of vergadering in een inspirerende omgeving? Een sfeervolle receptie in de Commissarissenkamer? Zowel de educatieve ruimte, de vergaderkamer als de Commissarissenkamer kunt u reserveren voor een besloten bijeenkomst, jubileum of ontvangst. De catering wordt verzorgd door museumcafé De Holland en op basis van uw persoonlijke wensen op maat samengesteld.
Onderstaand vindt u meer informatie over de zalen. Bekijk hier de capaciteit en prijzen van de verschillende ruimten. Meer weten over de mogelijkheden voor uw evenement? Neem contact op met Celine van Waardenburg of Petra Reijnhoudt via zaalverhuur@onderwijsmuseum.nl of bel 078 – 632 68 26.

Commissarissenkamer
Deze halfronde zaal op de eerste verdieping van het Onderwijsmuseum, werd vroeger gebruikt als vergaderkamer van de commissarissen van verzekeringsmaatschappij De Holland van 1859. En die grandeur van vroeger is nog steeds tastbaar. Met hoge ramen rondom, volop licht en uitzicht over Dordrecht, is dit de spreekwoordelijke kers op het gebouw.

De zaal is geschikt voor diverse doeleinden: van intiem diner voor ongeveer 12 personen tot staande receptie voor honderd personen. Op de verdieping bevinden zich aparte toiletten en een kleine pantry voor catering. De zaalhuur is inclusief standaard meubilair, Wifi en state-of-the art mogelijkheid voor projectie en presentatie.

Educatieve ruimte
De educatieve ruimte bevindt zich op de beletage van het museum, links naast de hoofdingang. Deze ruimte is door een glazen wand gescheiden van het entreegebied van het museum en heeft volop zicht op de tentoonstellingen in het museum. U bevindt zich als het ware midden in het museum maar hebt geen last van het museumrumoer. De ruimte wordt gebruikt als werkatelier voor workshops en vakantieactiviteiten.

Deze ruimte heeft wederom hoge ramen met uitzicht over de tuin en de hoofdentree van het museum. Het witte meubilair onderstreept de lichtheid van de ruimte. De ruimte is multifunctioneel te gebruiken en heeft state-of-the-art projectie- en presentatiemogelijkheden. Ook hier maakt een sterke Wifi-verbinding het mogelijk om met al uw gasten tegelijk online te zijn.

Vergaderzaal
In het souterrain van het museum, te midden van de werkplekken van de museummedewerkers, bevindt zich de glazen vergaderzaal. Zoals de naam al zegt is deze ruimte door middel van een geluiddichte wand gescheiden van de werkplekken. Deze ruimte heeft een vaste, grote ronde tafel met plaats voor ongeveer 12 personen en is zeer geschikt als ruimte voor een workshop of break-out sessie. Ook hier is Wifi en projectie- en presentatieapparatuur standaard aanwezig.

Museumcafé
Buiten de openingstijden van het museum is ook het gezellige museumcafé af te huren voor een borrel of een klein evenement. Deze ruimte bevindt zich rechts naast de hoofdentree, met uitzicht over de tentoonstellingen. Op termijn komt er een groot buitenterras bij het café. Tijdens openingstijden van het museum kan het café op beperkte schaal gebruikt worden door huurders van de zalen voor koffie, lunch en borrel of break-out sessies.

Gehele museum
In bijzondere gevallen is het gehele museum te gebruiken als evenementlocatie. Informeer naar de mogelijkheden.

Catering
Vanuit het museumcafé De Holland verzorgen wij de catering bij de verschillende zalen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische - en streekproducten. Ook heeft het museum een samenwerkingsovereenkomst met het ROC DaVinci College; de bakkersopleiding verzorgt het exclusieve ‘De Holland’ koekje dat we bij de koffie serveren en studenten lopen stage in het café en het museum, zowel vóór als achter de schermen.

Naast de gebruikelijke producten als koffie, thee en zoete streek-lekkernijen bij de koffie serveren wij indien gewenst ook een uitgebreid ontbijt, gezonde lunch, lekkere borrel of een diner. In overleg kunnen we een passend arrangement voor u samenstellen.

Bij grotere evenementen kunnen wij u een aantal externe cateraars aanbevelen. Het is ook mogelijk om in overleg uw eigen cateraar in te schakelen.