Van het naadje en de kous

handwerken op school

Tot 1974 was handwerken voor meisjes een verplicht vak op de lagere school. Sommige leerlingen maakten er hun beroep van. Alles begon op school, met het vele uren oefenen van de handwerktechnieken. Breien, borduren en naaien. Met vaak een schitterend resultaat, herkenbaar voor de tijd. Nu weer helemaal hip. 

Van het Naadje en de Kous toont een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van dit ‘retro’ handwerk; van merklappen tot speelbroekjes. Een genot voor iedereen die handwerkt of gewoon benieuwd is naar de ontwikkeling van het vak handwerken op school.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Dat kan! In de tentoonstelling staat een grote werktafel waarin allerlei handwerkmaterialen liggen die je kunt gebruiken. Ook zijn er een aantal eenvoudige patroontjes om mee te nemen. Leuk voor jong en oud!

Wanneer: van zaterdag 24 juni 2017 tot zondag 27 mei 2018
Waar: Kelderverdieping van het Onderwijsmuseum
 

Feestelijke afsluiting 
Op zondag 27 mei is er een feestelijke afsluiting van de tentoonstelling met onder meer een modeshow en activiteiten in het museum. De activiteiten zijn gratis in combinatie met een entreebewijs voor het museum. 
Meer informatie. 


Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven over het Onderwijsmuseum, de tentoonstellingen en onze activiteiten, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief. Kijk voor het actuele aanbod van workshops in de agenda. 

Kunt u goed breien, haken, naaien, borduren, kantklossen, macramé-en etc. en heeft u vanaf 24 juni regelmatig een paar uurtjes tijd en zin om bezoekers wegwijs te maken in de tentoonstelling terwijl u ondertussen aan uw eigen project werkt? 

Klik hier om de digitale poster met oproep voor vrijwilligers te bekijken en downloaden.