Point of View - Zie jij wat ik zie?

Een vluchteling en zijn Nederlandse buurvrouw staan naast elkaar en kijken naar hetzelfde. Maar wat ze zien is totaal verschillend gekleurd door hun eigen ervaringen, geschiedenis en cultuur. Het Dordtse fotografieproject Point of View - Zie jij wat ik zie? laat vluchtelingen en stadgenoten foto's maken van hun omgeving om deze daarna gezamelijk te bespreken.

Point of View biedt een blik op de wereld door de lens van de ander. Het beoogt daarmee aannames bespreekbaar te maken en dat is meer dan gelukt! Er zijn prachtige foto's gemaakt; sommigen zijn grappig en herkenbaar, anderen ontroeren. Sommige verhalen zijn heel persoonlijk maar ook grote maatschappelijke thema's zoals religie of vrijheid komen aan bod. Het resultaat is deze zomer te zien in een mooie en ontroerende tentoonstelling.

Point of View - Zie jij wat ik zie?
1 juni tot en met 27 juli 2018
Deze expositie is te zien in de achterruimte op de bel-etage van het Onderwijsmuseum.