Rondleidingen

Uw bezoek combineren met een rondleiding of activiteit?
Komt u met een groep naar het museum en wilt u meteen van de gelegenheid gebruik te maken om meer te weten te komen van het gebouw en de collectie van het Onderwijsmuseum? Wij bieden u rondleidingen op maat, gedurende de tijd dat u ervoor hebt, van een kort praatje bij een plaatje tot een rondleiding van anderhalf uur:

Rondleiding ‘De Holland en zijn schatten’
Duur: 1,5 uur (€110,= voor een groep van 15 personen)
In deze rondleiding komen zowel het gebouw als de collectie tot leven. Hoor hoe De Holland aan zijn naam komt, voel de geschiedenis van dit monumentale pand en zie waarom dit gebouw – met recht – een van de parels van Dordrecht wordt genoemd. Ervaar ook het onderwijs van vroeger en nu aan de hand van de meest bijzondere, zeldzame en mooiste objecten uit onze collectie; van het klassieke achttiende eeuwse Hornbook tot het nostalgische Aap Noot Mies plankje, van de prachtige schoolplaten van Jetses tot het unieke tellurium van Van Laun. Kortom, maak kennis met De Holland en zijn schatten.

Rondleiding ‘Topstukken van het Onderwijsmuseum’
Duur: 1 uur (€75,= voor een groep van 15 personen)
Ervaar het onderwijs van vroeger en nu aan de hand van de meest bijzondere, zeldzame en mooiste objecten van het Onderwijsmuseum; van het klassieke achttiende eeuwse Hornbook tot het nostalgische Aap Noot Mies plankje, van de prachtige schoolplaten van Jetses tot het unieke tellurium van Van Laun.

Rondleiding ‘Met zevenmijlslaarzen door De Holland’
Duur: 30 – 45 min (€75,= voor een groep van 15 personen)
Trek samen met ons uw zevenmijlslaarzen aan en ontdek het museum. Maak kennis met De Holland en de topstukken die het herbergt. Zie de meest bijzondere, zeldzame en mooiste objecten en ontdek waarom het Nationaal Onderwijsmuseum een van de meest bijzondere plekken van Nederland is.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie via educatie@onderwijsmuseum.nl of bel 078- 632 68 20.
Vanwege de drukte en het inplannen van museumdocenten raden we u aan ruim van te voren te reserveren.