Zomervakantieactiviteiten in het Onderwijsmuseum

Deze zomervakantie (van 18 juli t/m 30 augustus) barst het iedere dag weer van de activiteiten in het Nationaal Onderwijsmuseum! Zo kun je aan de slag met speciale speurtochten en opdrachtenboekjes bij de tentoonstelling ‘Stap in de wereld van de Bosatlas’. Ook kun je in onze educatieve ruimte een eigen sterrenkaart maken, een optische illusie tekenen én bruggen bouwen. Lees hieronder meer over onze superleuke activiteiten!

Stap in de wereld van de Bosatlas
Heb je altijd al een eigen atlas willen maken? Leer alle tips 'n tricks van een atlas met het uitgebreide en gratis doeboekje 'De Bosatlas van ...' voor kinderen vanaf 9 jaar. Leer wat de mysterieuze 'kunst van het weglaten' is, ontdek hoe kaarten over tijd veranderen en zie hoe kaarten een verhaal kunnen vertellen.

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de gratis Grote Bosatlas Speurtocht. Vind jij je weg in de tentoonstelling én weet je alle opdrachten goed te beantwoorden? Dan wacht jou een speciale beloning uit de schatkist van Pieter Bos!

Knutselen en bouwen
Op alle dagen dat het museum open is kun je terecht in onze educatieve ruimte voor verschillende gratis activiteiten. Leer hoe je eenvoudig optische illusies kunt tekenen, zoals een hand die uit het papier lijkt te springen. Maak een sterrenkijker, waarmee jij op een heldere nacht kunt bepalen welke sterren er waar aan de hemel staan. Of test je bouwvaardigheden door het bouwen van complexe bruggen en torens met onze uitgebreide set bouwstenen.

Speurderstas
Met deze tas, speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar, kun je samen op een speelse en gezellige manier het museum ontdekken. Zo kan je zien hoe het vroeger op school eraan toe ging. De tas is gevuld met een aantal doe-opdrachten. Je kiest zelf met welke opdracht je wilt beginnen. In de tas zitten ook alle spullen die je bij de opdrachten nodig hebt.

De museumtas is bij de balie te huur voor €2,50.

Geolab - Zomerspecial
Ook het Geolab keert deze zomervakantie terug. Elke dinsdag en donderdag én afwisselend op zaterdagen en zondagen, kun je in onze educatieve ruimte terecht voor nieuwe spannende activiteiten. Bouw een aardbevingsmeter, ontdek waarom de maan zoveel kraters heeft en zie hoe een rivier kronkelend door het landschap een weg baant. Voor meer informatie over het Geolab klik je hier.