Werkzaamheden tuin rond gebouw gestart

Begin februari zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de tuin bij museumgebouw De Holland gestart. De tuin, naar een ontwerp van DELVA Landscape Architects zal een symmetrische opbouw krijgen met links en rechts van het gebouw een lange strook terras, educatieruimte en speelruimte, omzoomd door een ‘wilde’ tuin met een kleurige mix aan vaste planten, grassen en bollen. Rondom het gebouw worden groepjes meerstammige, hoog opgesnoeide Ailanthus Altissima geplant. De gehele tuin wordt omzoomd door een beukenhaag van fagus sylvatica.

De uitvoering van de tuin wordt gedaan door Waardkracht, samen met BTL Realisatie. Op 1 april moet de tuin gereed zijn.

Beplantingsplan voor de tuin
Onderstaand vindt u de plattegrond met het ontwerp voor de tuin. Door met uw muis op de afbeelding en vervolgens op de rechtermuisknop te klikken kunt u de optie kiezen om de onderstaande afbeelding in een afzonderlijk venster te openen. De plattegrond wordt dan vergroot weergegeven. De schaal van de tekening is 1 op 100.