Op ontdekkingsreis in nieuwe serie MuseumJeugdUniversiteit

Ongeveer vierhonderd jaar geleden zat de wereld nog vol met geheimen. Onontdekte gebieden vol met nieuwe planten en diersoorten lagen verscholen in het midden van oceanen en jungles. Ga dit najaar met het Onderwijsmuseum op ontdekkingsreis en leer hoe de avonturiers van vroeger hun weg vonden op zee en nieuwe werelden in kaart brachten, hoe nieuwe dieren ontdekt werden en hoe je kan overleven op een onbewoonde eiland. Vind jij je weg?

De nieuwe MuseumJeugdUniversiteit reeks bestaat uit een viertal colleges die elke tweede zondag van de maand plaatsvinden, van september tot en met december.

8 september: Hoe beschrijf ik nieuwe dieren en plantensoorten?
13 oktober: Hoe werd de eerste 'Atlas van de wereld' gemaakt?
10 november: Hoe vonden schepen vroeger hun weg op zee?
8 december: Hoe overleef ik op een onbewoond eiland?

Schrijf je in voor de collegereeks op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. Wil je eenmalig meedoen? Stuur een berichtje naar educatie@onderwijsmuseum.nl