Online college 'Van nazipropaganda tot fake news'

Dit college maakt deel uit van de reeks Collegetour Online van het Onderwijs Netwerk Zuid-Holland (ONZ). Dankzij een goede samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum, de EUR en HS van Arnhem belooft het een mooi programma te worden met afwisseling tussen inhoud en interactie.

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor docenten (in opleiding) geschiedenis, maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, Nederlands en Burgerschap. Deelname is gratis en iedereen is welkom.

Van nazipropaganda tot fake news: online college voor docenten op het voortgezet onderwijs

Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (ICLON, Universiteit Leiden) organiseert dit jaar de ONZ collegetour. Op 11 maart trappen we af met een online interactief college speciaal voor docenten op het voortgezet onderwijs die lesgeven in de vakken geschiedenis, maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, burgerschap en Nederlands. Het college wordt live uitgezonden vanuit het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

In dit online college vertelt Marc van Berkel over een vorm van politieke beïnvloeding met vergaande gevolgen: de nazipropaganda die plaatsvond in de periode 1930 – 1945. Vanuit het Onderwijsmuseum wordt vervolgens uitleg gegeven over politieke beïnvloeding in de hedendaagse maatschappij en hoe dat bijvoorbeeld het stemgedrag of politieke standpunten van burgers kan beïnvloeden. Hierbij worden de verkiezingen van 17 maart als voorbeeld genomen. Over dit onderwerp ga je ook aan de slag met een concrete lesopdracht voor jouw leerlingen. Klik hier voor meer informatie.

Sprekers: Marc van Berkel – Onderzoeker op het gebied van WOII en onderwijs en lerarenopleider Geschiedenis aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen & Stefan Vogels – Educator bij het Nationaal Onderwijsmuseum

• Datum: 11 maart 2021
  • Locatie: Online vanuit het Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht
  • Tijd: 15.30 – 17.00 uur

Doelgroep: docenten maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, geschiedenis, burgerschap en Nederlands

Inschrijven kan op de site van ONZ.