Kinderen bewegen te weinig en zitten niet goed, wat nu?

Op 26 september vind in het Nationaal Onderwijsmuseum het allereerste onderwijsdebat plaats over zithouding en beweging. Een debat georganiseerd door wetenschappers, medisch specialisten, beweging -en inrichtingsexperts die samen met onderwijsprofessionals in gesprek gaan over de vraag hoe we onze kinderen meer in beweging kunnen krijgen en goed leren zitten. Waar gaat het mis, hoe kunnen we dat voorkomen?

Kinderen brengen tegenwoordig (te) veel tijd zittend door en zitten ook vaak in een verkeerde houding. Hierdoor kan de rug van het kind al op zeer jonge leeftijd door een verkeerd lopende groei in de problemen komen. Als het kind dan ook nog eens te weinig beweegt, kan dit tot gevolg hebben dat kinderen te zwaar worden, hun leerprestaties achteruit kunnen gaan, maar ook dat hun motorische vaardigheden achterblijven.

Onder leiding van dagvoorzitter Sibo Arbeek, Schooldomein zullen een aantal vooraanstaande wetenschappers en experts de oorzaken, gevolgen, maar ook de oplossingen voor een gezondere toekomst en betere ontwikkeling van het kind bediscussiëren. En natuurlijk gaan zij met professionals uit de onderwijsomgeving graag het debat aan.

 Onderwerpen die de revue passeren:
• De her-introductie van houdingskennis –en kunde
• Het belang van een Goede Zithouding en hoe we hier samen aan kunnen werken
• Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het gebruik van zit-sta meubilair in de klas
• Hoe pas ik de Leeromgeving aan om kinderen weer leren te ontdekken en in beweging te krijgen
• Beweging en de juiste zithouding faciliteren binnen het onderwijs
• Onderwijsinrichting, het verleden, het heden en de toekomst, een reis door de tijd…
• De dagvoorzitter daagt u uit met een aantal stellingen!

Deelname aan het debat is gratis. Klik hier voor meer informatie over de sprekers en inschrijven.

Het Onderwijsdebat is powered by: Zit met Pit, Leyden Academy, Houding Netwerk Nederland, DaVinci Academy, Presikhaaf Schoolmeubelen en Schooldomein.