Museumdocenten gezocht

Vacature: Enthousiaste museumdocenten (m/v)
Het Nationaal Onderwijsmuseum, in het prachtige en monumentale pand De Holland te Dordrecht, zoekt nieuwe museumdocenten. Met een omvang van 350.000 voorwerpen, heeft het Nationaal Onderwijsmuseum één van de grootste onderwijshistorische collecties ter wereld in beheer. Het museum wil informeren, inspireren en laten ervaren. En wie kunnen dat beter doen dan een groep enthousiaste en kundige museumdocenten?

De werkzaamheden van de museumdocent bestaan uit het verzorgen van interactieve rondleidingen en educatieve programma’s op de museumvloer, maar ook het geven van gastlessen op scholen. Tevens horen het begeleiden van verjaardagfeestjes, workshops en vakantieactiviteiten tot het takenpakket van de museumdocent. Deze werkzaamheden worden op oproepbasis uitgevoerd.

We zoeken het volgende in onze museumdocenten:

• Minimaal HBO denk en werkniveau;
  • Affiniteit met de onderwijsgeschiedenis;
  • Collegialiteit;
  • Flexibele inzetbaarheid;
  • Gastvrijheid en vriendelijkheid;
  • Reflectief vermogen;
  • Overwicht op de groep;
  • Aantoonbaar didactische vaardigheden;

De volgende zaken zijn een pre:

• Achtergrond in het onderwijs of theater;
  • Vloeiende vaardigheid in het Engels;

Wij bieden
Behalve een gezellige en inspirerende werkomgeving, bieden wij een vergoeding van €30,- (exclusief btw) per (les)uur. Bij rondleiding na 18.00 uur en bij programma’s in andere talen dan het Nederlands, geldt een honorarium van €45,-. De vergoeding voor gastlessen op locatie bedraagt €50,- per les (exclusief reiskostenvergoeding).

Het Onderwijsmuseum werkt met de voorbeeldovereenkomst kunst- en cultuureducatie van de Belastingdienst.

Sollicitatieprocedure
Meer informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Stefan van Belzen, Educator (s.vanbelzen@onderwijsmuseum.nl).

Graag ontvangen we jouw sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en CV, vóór 26 augustus 2019. Je kunt deze sturen naar educatie@onderwijsmuseum.nl.

Begin september vinden de eerste gesprekken plaats.