Museum Jeugd Universiteit: Kind in de oorlog

Collegereeks Museum Jeugd Universiteit najaar 2020: Kind in de oorlog

Hoe is het om als kind een oorlog mee te maken? Om op de vlucht te slaan en alles achter je te laten?

In deze nieuwe MuseumJeugdUniversiteit collegereeks van het Nationaal Onderwijsmuseum luisteren we naar persoonlijke verhalen over de invloed van oorlog op het leven van kinderen. Hoe is het om een oorlog mee te maken als kind? Hoe is het om kind te zijn van iemand die de oorlog heeft meegemaakt? Verhalen van vroeger én verhalen van nu komen samen in een indrukwekkende collegereeks.

27 september: Hoe was het om als jong Joods meisje te moeten vluchten?
25 oktober: Hoe overleefde mijn opa Auschwitz
22 november: ‘Hoe kun je zo gek zijn op treinen na alles wat je in de oorlog hebt meegemaakt?’
20 december: Wat gebeurt er als je mensen uitsluit?

Tijd: van 11.30 tot 13.00 uur.
Geschikt voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.
Kosten: € 20,- per collegereeks (4 colleges)

Schrijf je in voor de collegereeks op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. Wil je eenmalig meedoen? Stuur een berichtje naar educatie@onderwijsmuseum.nl