Zomerprogrammering: films over leesonderwijs

Op woensdag 1 augustus vertonen we een onderwijsfilms in plaats van een lezing. In augustus staat het thema leren lezen centraal. In een aantal films komt u meer te weten over het leesonderwijs in de praktijk. Uiteraard gaan we na afloop onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek. 

Hoofdfilm: Elke dag lezen
Als een kind goed leert lezen, maakt het meer kans op een goede toekomst. Toch verlaat een kwart van de kinderen in Nederland de basisschool zonder voldoende leesvaardigheid. 
Een jaar lang zijn de kinderen van groep 3 op basisschool de Kameleon in Den Bosch gevolgd. Juffrouw Laila geeft aan ieder kind alle aandacht die het nodig heeft. Zal het haar lukken om aan het eind van het jaar alle kinderen goed te leren lezen?

Een film van Carine van Vugt & Jeroen Neus. Camera Jeroen Neus, editor Teun Pfeil, geluid Kees van Gool, muziek Frank Burks, duur 50 minuten.  De film is gemaakt in samenwerking met de PO-Raad / Projectbureau Kwaliteit en met steun van uitgeverij Zwijsen.

Naast 'Elke dag lezen' tonen we deze avond nog twee korte films: 'boom roos vis' en 'ik'. 

Zomerprogrammering augustus
woensdag 1 augustus
19.30 - 20.30 uur, inloop 19.15 uur.
Kosten: 7,50 p.p., Vrienden en museumkaarthouders betalen € 5,- p.p. Aanmelden is gewenst. Aanmelden kan direct via het formulier, per e-mail (info@onderwijsmuseum.nl) of telefonisch 078 - 632 68 20. 


Dagmenu in het Museumcafé
Voorafgaand aan de lezing kunt u ook reserveren voor het dagmenu in het museumcafé. Voor slechts €4,95 per persoon serveren we een huisgemaakt en versbereid en wisselend dagmenu inclusief tafelwater + non-alcoholisch drankje naar keuze. Het museumcafé is geopend vanaf 18.30u.
Uw aanmelding en eventuele dieetrestricties kunt u via het aanmeldformulier opgeven