Workshop botanisch tekenen - Jenny Post

In deze workshop maakt u kennis met botanisch tekenen: we tekenen op ware grootte en letten daarbij op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. We beginnen na de inleiding met het schetsen van de bloem en we werken de  tekening verder  uit in kleurpotlood. Tijdens de workshop wordt u ook geïnformeerd  over de juiste materialen, zoals papiersoorten en de verschillende types kleurpotloden.

Jenny Post – Botanisch tekenen
Datum: zaterdag 13 april 2019
Tijd: 10.30 uur  - 16.00 uur (met een lunchpauze tussendoor)
Bij 6 aanmeldingen gaat de workshop door.
Maximaal aantal deelnemers: 12
Deelname: €35,- p.p.; inclusief toegang tot het museum (u ontvangt 50% korting op de entreeprijs). In combinatie met een Museumkaart (MJK) van de Museumvereniging betaalt u € 30,-.
Bestel hier uw tickets. Na betaling ontvangt u een definitieve bevestiging van uw registratie.

Mee te nemen:
Tijdens de workshop ontvangt u een informatiemapje met o.a. schetspapier, transparantpapier en glad tekenpapier. Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze de volgende materialen meenemen:

- potloden: H, HB, 2B en 2H
- puntenslijper
- kneedgum en een zacht plastic gum
- kleurpotloden
Eventueel: vergrootglas, liniaaltje, passer.
Er kan beperkt gebruik gemaakt worden van de materialen van de docent.

Profiel docent:
Jenny Post heeft eerst met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Na enige tijd is zij enthousiast geraakt voor het botanisch tekenen: “Deze manier van tekenen combineert mijn liefde voor de natuur met mijn hobby. Door zo gedetailleerd te tekenen krijg ik steeds meer bewondering voor de plantenwereld”. Sinds 2010 is zij lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland.  Als werkend lid verzorgt zij cursussen en workshops en exposeert regelmatig haar tekeningen.
www.jennypost.nl.