Talk&Toast: Astrid Oosenburg | over voortgezet onderwijs, drop outs en hackerspaces

Talk&Toast: iedere laatste zondag van de maand vanaf 11.00 uur een inspirerend gesprek over onderwijs, jeugd en opvoeding in het Museumcafé. Voor € 7,50 geniet u niet alleen van een mooi gesprek met een boeiende spreker, maar ook van een heerlijk ontbijt!

Op 29 maart om 11.00 uur ontvangt interviewer Gertjan Kleinpaste Astrid Oosenburg over voortgezet onderwijs, drop outs en hackerspaces.

Astrid Ooosenbrug is oud-Kamerlid voor de Partij van de Arbeid en thans voorzitter van het COC. Zij was woordvoerder op het vlak van ICT-vraagstukken binnen de overheid en op het gebied van cybersecurity en privacy. Astrid Oosenburg spant zich in om jongeren (met name drop-outs) te begeleiden en voor hen goede voorzieningen (buiten het reguliere onderwijs) te realiseren. Daarbij valt o.a. te denken aan 'hackersspaces'.

Door haar inzet op dat gebied heeft zij veel kennis opgedaan over jongeren die uitvallen in het reguliere voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft zij veel expertise op het gebied van homosexualiteit en de spanningen die dat kan oproepen in het onderwijs.

Reserveren voor gesprek én ontbijt via https://tickets.onderwijsmuseum.nl/onderwijsmuseum/nl/flow_configs/tickets/steps/start/z_event/9274 (Talk&Toast Maart)