Museum Jeugd Universiteit: Kind in de oorlog

Wat gebeurt er als je mensen uitsluit?

Al voor de Tweede Wereldoorlog werden miljoenen mensen steeds meer buitengesloten. Joodse kinderen mochten niet meer naar dezelfde klas als hun niet-Joodse leeftijdsgenoten. Joodse kinderen mochten niet meer buitenspelen, niet meer naar dezelfde snoepwinkels. Uiteindelijk mochten Joodse kinderen niet eens meer tussen niet-Joodse mensen wonen en werden ze opgesloten in ghetto’s of naar concentratie- en vernietigingskampen vervoerd.

In deze interactieve dramaworkshop gegeven door Yoni Serlie, dramadocent, ervaar je wat uitsluiting zowel fysiek als emotioneel teweeg brengt.

Practicum door Yoni Serlie

Datum: 20 december 2020
Tijd: van 11.30 tot 13.00 uur.
Geschikt voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.
Kosten: € 20,- per collegereeks (4 colleges)

Schrijf je in voor de collegereeks op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. Wil je eenmalig meedoen? Stuur een berichtje naar educatie@onderwijsmuseum.nl