Lezing: 'HET EEUWIGE LEREN. OVER LEREN, TECHNOLOGIE EN DE TOEKOMST'

Op woensdag 5 september start het nieuwe seizoen met een inspirerende lezing van Patrick van der Duin, directeur stichting Toekomstbeeld der Techniek over de toekomst van het onderwijs.

Nieuwe technologische ontwikkelingen zoals de 3d-printer, the Internet of Things en robotica zorgen ervoor dat onze toekomst onzeker is. Printen we in de toekomst alles gewoon thuis? Zijn al onze gloeilampen dan verbonden met het Internet? En is het over 20 jaar doodnormaal om een robot als collega te hebben?

Maar dat de toekomst onzeker is, betekent niet dat we niet hoeven of kunnen nadenken over wat ons te wachten staat. Er zijn verschillende methodes en principes beschikbaar om na te kunnen denken over mogelijke toekomsten.

Hoe we in de toekomst leren is een bijzonder interessant onderwerp omdat daar technologische ontwikkelingen en maatschappelijke behoeften samen komen. Of: samen zouden moeten komen. Welke toekomstbeelden kunnen we ons voorstellen over leren in de toekomst? Hoe kunnen we technologie gebruiken? En onder welke voorwaarden moeten we dat doen?

Patrick van der Duin is directeur van de stichting Toekomstbeeld der Techniek, een publiek-privaat gefinancierde denktank die zich richt op het snijvlak van technologie en maatschappij. Van der Duin is macro-econoom, werkte voorheen zes jaar bij KPN Research, 15 jaar bij de TU Delft, was lector bij de Fontys Academy for Creative Industries en promoveerde in 2006 op een proefschrift over hoe techno-bedrijven toekomstverkenningen gebruiken in innovatieprocessen.

Lezing 'HET EEUWIGE LEREN. OVER LEREN, TECHNOLOGIE EN DE TOEKOMST'
woensdag 5 september
door Patrick van der Duin
19.30 - 20.30 uur, inloop 19.15 uur.
Kosten: 7,50 p.p., Vrienden en museumkaarthouders betalen € 5,- p.p. Aanmelden is gewenst. Aanmelden kan direct via het formulier, per e-mail (info@onderwijsmuseum.nl) of telefonisch 078 - 632 68 20.

Dagmenu in het Museumcafé
Voorafgaand aan de lezing kunt u ook reserveren voor het dagmenu in het museumcafé. Voor slechts €4,95 per persoon serveren we een huisgemaakt en versbereid en wisselend dagmenu inclusief tafelwater + non-alcoholisch drankje naar keuze. Het museumcafé is geopend vanaf 18.30u.
Uw aanmelding en eventuele dieetrestricties kunt u via het aanmeldformulier opgeven