Lezing De lagere school

Op woensdag 7 maart geeft Wim Daniëls een lezing over De lagere school. De lagere school van vroeger was een totaal andere school dan de basisschool van nu. Uiteraard zonder alle moderniteiten zoals de computer, het digibord en het leerlingvolgsysteem. En ook zonder tienminutengesprekken, plusklassen, remedial teaching en voortdurend en uitvoerig toetsen. De leerlingen van toen hadden te maken met een onderwijzer(es) die een gezag en een autonomie had die voor kinderen en ouders vanzelfsprekend waren. Aan de lagere school van vroeger kleeft ook het beeld van de schooltandarts, die eens per jaar met de gevreesde bus kwam voorrijden, het schoolsparen, schoolmelk, de kroontjespen, het inzamelen van zilverpapier, de ouderwetse schoolreisjes naar de speeltuin, de handwerklessen (alleen voor meisjes!) en nog veel meer.

Het komt allemaal aan bod in het rijk geïllustreerde De lagere school, geschreven door Wim Daniëls, die zelf in de jaren zestig op zo’n lagere school zat. Hij schetst in zijn boek het wel en wee van de lagere school in de twintigste eeuw, met de nadruk op de periode vanaf 1930.

Wim Daniëls schreef een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij stelde ook diverse Van Dale-woordenboeken samen en publiceerde een literaire verhalenbundel. Verder treedt hij op in het theater en is hij geregeld te horen en te zien op radio en tv.

Op de avond van 7 maart is het mogelijk 'De lagere school' (Uitgeverij Prometheus) in de museumwinkel aan te schaffen (verkoopprijs €19,99 ) en kunt u het boek door de auteur laten signeren. 

Dagmenu in het museumcafé

Voorafgaand aan de lezing kunt u ook reserveren voor het dagmenu in het museumcafé. Voor slechts €4,95 per persoon serveren we een huisgemaakt en versbereid en wisselend dagmenu inclusief tafelwater + non-alcoholisch drankje naar keuze. Het museumcafé is geopend vanaf 18.30u. Reserveren kan via het formulier. 


Lezing De lagere school door Wim Daniëls
woensdag 7 maart
Aanvang: 19.30 - 21.30 uur, inloop 19.15 uur
Kosten: €7,50 p.p. inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst. Vrienden betalen €5,- p.p op vertoon van hun geldige ledenpas.
Aanmelden kan telefonisch (078-632 68 20), via het online formulier of koop direct online uw kaartje via de webshop.