Hoe word ik een taxidermist?

In samenwerking met de MuseumJeugdUniversiteit organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum colleges voor kinderen. Op een speelse manier kunnen kinderen kennismaken met bijzondere beroepen en ontdekken wat daarbij komt kijken. In de voorjaarsreeks 'Van DJ tot straatvoetballer' ontdek je de beroepen: DJ, politiehondentrainer, straatvoetballer en taxidermist. 

Op zondag 22 april vertellen Eva Langstraat en Erwin Kompanje alles over hoe je taxidermist kunt worden. Een taxi-wat? Een taxidermist houdt zich bezig met het opzetten van dode dieren. Voor sommigen een bizarre gedachte en voor anderen is het gewoon hun beroep. Waar moet een taxidermist op letten om een zo natuurgetrouw resultaat te krijgen? Speciaal voor dit college komen de taxidermisten Erwin Kompanje en Eva Langstraat van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam langs om te vertellen hoe zij te werk gaan. Naast de presentatie wordt er in dit college ook live geprepareerd!

Aanmelden
Via de website van de MuseumJeugdUniversiteit kun je je aanmelden voor de gehele reeks. Deelnamekosten zijn €20,- per kind voor vier colleges. Wil je je aanmelden voor een los college uit de reeks? Dat kan telefonisch via het Onderwijsmuseum, deelnamekosten voor een los college is €5,- per kind. Kijk in de activiteitenagenda voor informatie over de verschillende colleges of op de website van de MuseumJeugdUniversiteit