Hoe word ik een politiehondentrainer?

In samenwerking met de MuseumJeugdUniversiteit organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum colleges voor kinderen. Op een speelse manier kunnen kinderen kennismaken met bijzondere beroepen en ontdekken wat daarbij komt kijken. In de voorjaarsreeks 'Van DJ tot straatvoetballer' ontdek je de beroepen: DJ, politiehondentrainer, straatvoetballer en taxidermist. 

Op zondag 25 februari vertelt de Politiehondenvereniging Elvado over het trainen van politiehonden en hoe je politiehondentrainer kunt worden. “Honden worden steeds vaker ingezet bij de politie en bij het leger. Voordat er met deze honden gewerkt kan worden, moeten ze getraind worden. Politiehondenvereniging Elvado traint deze honden. In het college leggen trainers uit wat er allemaal bij het trainingsproces komt kijken en wordt er buiten een demonstratie gegeven.”

Aanmelden
Via de website van de MuseumJeugdUniversiteit kun je je aanmelden voor de gehele reeks. Deelnamekosten zijn €20,- per kind voor vier colleges. Wil je je aanmelden voor een los college uit de reeks? Dat kan telefonisch via het Onderwijsmuseum, deelnamekosten voor een los college is €5,- per kind. Kijk in de activiteitenagenda voor informatie over de verschillende colleges of op de website van de MuseumJeugdUniversiteit