MJU: Hoe beschrijf ik nieuwe dieren en plantensoorten?

Na eeuwen van ontdekkingen door natuuronderzoekers weten we nog steeds niet precies welke dieren en planten de wereld bevolken. Wetenschapper schatten dat er minstens 8 miljoen dieren op aarde rondlopen, waarvan we er nog maar 1,6 miljoen kennen. Vooral insecten en ander ‘klein spul’ loopt nog steeds zonder Latijnse naam rond. Biologen werken er hard aan om de andere soorten te ontdekken. Er sterven per jaar namelijk duizenden diersoorten uit, zonder dat wij ze ooit hebben gekend! Hoe dat in zijn werk gaat wordt uitgelegd door bioloog Menno Schilthuizen. Ook jij kan hierbij helpen met ‘citizen science’.

Geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
Kosten: €6,25 per college, €25,- per collegereeks (4 colleges)

Schrijf je in voor de collegereeks op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. Wil je eenmalig meedoen? Stuur een berichtje naar educatie@onderwijsmuseum.nl