Herfstvakantie in het Onderwijsmuseum

Elke dag van de herfstvakantie (van 16 t/m 31 oktober) zijn er supertoffe activiteiten te doen in het spiksplinternieuwe LETTERLAB! Extra leuk: alle activiteiten zijn gratis op vertoon van je entreebewijs en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Top, toch?

 • In het LETTERLAB werken we twee weken lang aan een reuzen-letterplaat. Doe je mee? Maak originele tekeningen van dingen, dieren en voorwerpen die met dezelfde letter beginnen. Deze activiteit is voor kinderen en volwassenen; dus ook superleuk om samen met je (groot)ouders te doen!
   
 • De bronafbeelding bekijkenJe kent ze wel van school: de woordkaart. Een afbeelding met daarbij een woord. Maar zou het niet veel leuker zijn als je zélf een woordkaart zou mogen maken? Bij deze activiteit maak je je eigen woordkaart: welke letter vind jij leuk, mooi of juist moeilijk? Maak een eigen woordkaart met die letter. Deze activiteit is voor kinderen van 5 tot 8 jaar.  
   
 • Houd je van spelen met zand? Dan is dit iets voor jou: schrijven in het zand. Maak met stempels woorden en afbeeldingen in het zand. Een leuke activiteit voor de allerkleinsten: van 2 tot 5 jaar.
   
 • Ken je de boeken van de schrijfster Charlotte Dematons? Dan is dit echt iets voor jou: schrijf en versier een elfje bij een letterplaat (uit boek Charlotte Dematons). Mooi werk voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
   
 • Wie kent ze niet, de husselwoorden van Roald Dahl? Maak nu zelf de leukste husselwoorden en stempel deze op je eigen hussel-woorden-poster. Klaar met husselen? Versier je poster en teken erop los en hang deze op in je kamer! Topwerk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 
   
 • Toch liever creatief bezig? Dat kan ook bij ons in het LETTERLAB: met letterkunst. Knip een letter uit karton en versier 'm met verschillende kleuren wol. Lekker bezig voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
   
 • Maak je eigen geheimschrift - Met jouw gemaakte geheimschrifttool zal je geheimschrift niet zo snel ontcijferd worden door anderen. Het heeft namelijk een apart codewiel dat je elke keer weer kan doordraaien zodat er weer een andere codetaal ontstaat! 
   
 • De mooiste woorden vind je natuurlijk in de mooiste kinderboeken. Dus: kom in de supergezellige leeshoek van het LETTERLAB en verlies je in de grappigste, spannendste en avontuurlijkste kinder- en prentenboeken!