Dordtse Cultuurnacht 2021

Tijdens de Dordtse Cultuurnacht bruist het van de swingende activiteiten in het Onderwijsmuseum! Muziek loopt als een rode draad door het programma. Want het Onderwijsmuseum is een museum waar muziek in zit!

18.30 uur: Pre-cultuurnachtdiner
Om 18.30 begint het programma met een heerlijk pre-cultuurnacht diner. Chefkok Astrid componeert de volgende culinaire pareltjes op uw bord:
voorgerecht: salade van peer, walnoot en geitenkaas. 
hoofdgerecht: vegetarische curry met rijst
nagerecht: gekaramelliseerde appeltjes met slagroomijs 

Dit heerlijke drie-gangen diner kost € 19,50 per persoon. U dient vooraf te reserveren via museumcafe@onderwijsmuseum.nl

Tijdens de hele cultuurnacht
Tijdens de cultuurnacht kunnen bezoekers van het Onderwijsmuseum ook onze tentoonstellingen 'Stap in de wereld van De Bosatlas' en 'Nazipropaganda voor de jeugd, 1933-1945' bekijken. Beide tentoonstellingen zijn overigens nog te zien tot en met 31 oktober.

20.00 uur: OMG Coverband
Om 20.00 uur opent museumdirecteur Petra Reijnhoudt de museumnacht waarna de OMG Coverband het overneemt met een spetterend optreden. Deze 9-koppige band met de hysterische blazerssectie Happy Horns in de basisopstelling is uniek en werkelijk van alle markten thuis. Wij verheugen ons nu al op de Doe Maar classics!! Stilstaan is geen optie en meezingen valt niet te vermijden!

Doorlopend:
Old Skool Schoolfeest
De band wordt afgewisseld met echt Old Skool Schoolfeest onder leiding van DJ Vuige Victor. Zijn geweldige muziekkeus staat garant voor een geweldig discofeest op muziek van de jaren '80 tot nu! Even uitpuffen? Dat kan: de bar is open!

De Grote Nationaal Onderwijsmuseum Muziek Kwis
In de educatieve ruimte wordt uw muziekkenis getest tijdens de Grote Natonaal Onderwijsmuseum Muziek Kwis! Schuif aan en verbaas iedereen met uw kennis van de popmuziek van de jaren '60 tot nu!

Vrouwenkwartet 'La Bohème'
In de Commissarissen kamer treedt vrouwenkwartet 'La Bohème' voor u op met sfeervolle liedjes, schoolliedjes van vroeger en natuurlijk lekkere meezingers!  

Toegang
Voor deze swingende cultuurnacht in het Nationaal Onderwijsmusuem hoeft u niet vooraf te reserveren (alleen voor het pre-cultuurnachtdiner dient u te reserveren). U bent van harte welkom op vertoon van uw CoronaCheckApp in combinatie met uw identiteitsbewijs. Wij hanteren een maximum aantal bezoekers, dus het kan zijn dat u even moet wachten tot er weer plaats is. De cultuurnacht duurt tot 0:00 uur.