Dordtse Cultuurnacht 12 oktober 2019

De Dordtse Cultuurnacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 oktober. De cultuurnacht is het moment voor de liefhebbers van cultuur én uitgaan om te ontdekken wat Dordrecht te bieden heeft. U kunt op deze avond gratis kennismaken met het cultuur- en uitgaansaanbod. Natuurlijk doet het Onderwijsmuseum ook aan dit feest mee!

Pre-Cultuurnachtdiner

Voorafgaand aan de Cultuurnacht organiseert het Onderwijsmuseum ook dit jaar weer een gezellig pre-Cultuurnachtdiner, gevolgd door een exclusief kijkje achter de schermen in de ontwikkeling van de tentoonstelling ‘In Perspectief’ door de samenstellers van deze inspirerende expositie. U kunt zich hier aanmelden voor het diner met aansluitend de rondleiding.

Swingende start van de Cultuurnacht met optreden van Xing Rocks!

Om 20.00 uur begint de Cultuurnacht met een exclusief optreden van poprockkoor Xing Rocks! Ze haalden de halve finale van Hollands Got Talent en schitteren nu in voltallig ensemble tijdens de Dordtse Cultuurnacht in het Onderwijsmuseum. Hét rockkoor van Nederland laat zien dat een koor stevige rockmuziek kan laten horen. Het repertoire varieert van oude bekenden van Aerosmith, Queen, Pink Floyd en Guns N’ Roses tot recentere nummers van Pearl Jam, Linkin Park, Muse en Within Temptation. Rock to the core is het motto!

Old Skool Schoolfeest met DJ Vuige Victor

In het museumcafé vindt weer een old-skool schoolfeest plaats met als thema ‘Let’s Rock!’. DJ Vuige Victor zal plaatsnemen achter de draaitafel en de mooiste (rock)hits van de afgelopen decennia draaien. Voetjes van de vloer! Trek je meest passende kleding aan, want de mooiste outfit gaat naar huis met een kleine prijs!

Opwindende speedlezingen

Onze hoofdonderzoeker Jacques Dane zal in een speedlezing u enkele opzienbarende en intrigerende onderwijsverhalen met u delen. Over seksuele voorlichting en anti-masturbatiebankjes op school.

Met ToBe Jeugdtheaterschool naar 'planeet Disco'

In samenwerking met kunst- en cultuurcentrum ToBe Jeugdtheaterschool treed de Dordtse jeugd op in een verhalende interactieve voorstelling. In een doorlopende voorstelling wordt u in de voorstelling ‘Planeet disco’ meegenomen op een buitenaards avontuur naar de discoplaneet.

Tijdens de Cultuurnacht zullen in het museum diverse activiteiten plaatsvinden. Zo is er bijvoorbeeld een photobooth en een workshop handlettering. Ook onze inspirerende tekententoonstelling 'In Perspectief' is uiteraard te bekijken!