Onderwijsvernieuwing door Claire Boonstra

Elke eerste woensdag van de maand organiseert het Onderwijsmuseum een lezing over steeds een wisselend onderwijsthema.

Vragend veranderen
Vanuit het proces ‘Vragend Veranderen’ stelt Claire Boonstra fundamentele vragen over het waarom en waartoe van onderwijs, over diepgewortelde overtuigingen en gewoontes. Ze verkent de leersystemen van de toekomst en bevraagt ze het onderwijssysteem van vandaag. Want voordat we het leren van de toekomst kunnen vormgeven, is het nodig eerst de inrichting van het huidige onderwijs te begrijpen.

Onderwijs is volop in beweging. Dat blijkt uit de toenemende aandacht in de media, de hoeveelheid landelijke platforms en commissies die zich buigen over het onderwijs van de toekomst en de vele initiatieven, netwerken en scholen die een eigentijdse invulling geven aan onderwijs. Als school, ouder, leerkracht of politicus kun je niet anders dan ook in beweging komen. Maar hoe bepaal je je koers? En bovendien: waar begin je?

We zoeken graag naar oplossingen, willen graag weten wát we moeten doen, en hoe dan. Wat is een goede school voor onze kinderen, wat is een passende lesmethode, wat zijn programma’s die werken? Het gevaar dreigt om de nieuwe wereld te willen bouwen op structuren die wellicht niet meer logisch of wenselijk zijn in de wereld van vandaag – laat staan in die van morgen. Het proces ‘Vragend Veranderen’ verklaart, vanuit de onderwijsgeschiedenis, de inrichting van het huidige onderwijs en creëert daarmee een basis om het onderwijs van de toekomst op (voort) te bouwen.

Lezing ‘Vragend veranderen’
Datum:     woensdag 7 juni 2017
Aanvang: 20.00 – 22.00 uur, 19.30 uur inloop met koffie en thee
Kosten:    € 7,50 p.p.
Leden van de Vriendenvereniging betalen € 5,- op vertoon van hun geldige ledenpas.
Vooraf aanmelden via info@onderwijsmuseum.nl of bel 078-632 68 20.

Klik hier om direct aan te melden via het formulier.