Onderwijsmuseum ontvangt subsidie voor aanleg tuin

Inmiddels is het Nationaal Onderwijsmuseum ruim anderhalf jaar gevestigd in gebouw ‘De Holland’ in Dordrecht. De verbouwing van dit prachtige pand kwam in samenwerking met de Gemeente Dordrecht tot stand. Onlangs werd dit project feestelijk afgesloten in de gemeenteraad van Dordrecht. Besloten werd dat het resterende projectbudget door het Onderwijsmuseum mag worden besteed aan de aanleg van de tuin rond het museum en de aanlichting van gebouw ‘De Holland’. Directeur Tijs van Ruiten: “Wij zijn ontzettend blij met deze toekenning en gaan nu heel snel aan de slag met de tuin.”

Terras
Het ontwerp is gemaakt door Michael van Gessel i.s.m. Delva Landscape Architects en bestaat uit een laag hek dat rondom het gebouw en de tuin loopt. De tuin zelf is symmetrisch opgebouwd met rechts van het gebouw een groot langwerpig betonnen terras, toegankelijk vanuit het museumcafé. Achterin gaat het terras over in een grasveld waar kinderen kunnen spelen of waar buitenactiviteiten kunnen worden georganiseerd. Aan weerszijden van het gebouw komt een plantenborder en er worden her en der groepjes Acacia’s of Robinia’s geplant; lichte bomen die hoog opgesnoeid kunnen worden zodat er goed zicht blijft op het gebouw.