Colleges voor kinderen

Ontdek hoe je kan leren schrijven als Jacques Vriens of kom te weten hoe jouw overgrootmoeder heeft leren lezen! In het Nationaal Onderwijsmuseum worden vier verschillende colleges gehouden voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De colleges worden gegeven in samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit.

College 1: Hoe word je een auteur?
Dit kan je leren van een echte boekenschrijver, namelijk Jacques Vriens. Hij geeft je tips om je eigen verhaal te schrijven. Hoe gaaf is dat!
Op 12 februari van 12.00 - 13.00 uur.

College 2: Hoe leerde mijn overgrootmoeder vroeger lezen?
Iedereen heeft leren lezen maar vroeger ging dat anders als nu. Ben jij benieuwd hoe je ouders, je oma of overgrootmoeder leerden lezen?
Op 12 maart van 12.00 - 13.00 uur.

College 3: Kan een baby ook leren?
Iedereen is een baby geweest, maar hoe ziet de wereld van een baby er eigenlijk uit? Hoe ontwikkelt alles bij een baby? Dit is vaak moeilijk voor te stellen als je ouder bent.
Op 9 april van 12.00 - 13.00 uur.

College 4: Komt mijn schooltas ook in het museum?
Tijdens dit college wordt er verteld wat een museumcollectie allemaal omvat. Je komt te weten wat de meest bijzondere objecten van het Nationaal Onderwijsmuseum zijn en wat deze waard zijn.
Op 14 mei van 12.00 – 13.00 uur.

Lijkt dit jou leuk om bij te wonen? Koop één kaartje en je hebt toegang tot alle colleges. Aanmelden kan via onderstaande link waar ook meer informatie staat over de collegereeks.

Klik hier voor informatie + aanmelden.