SCHOOL-ID

Dit jaar staan we stil bij een belangrijke gebeurtenis uit het onderwijsverleden: de Pacificatie. Maar hoe staan we er nú voor in het onderwijs? Hoe ziet de Nederlandse school er 100 jaar na de Pacificatie uit? Door welke ideeën en mensen wordt zij gedreven? Door welke geschiedenis en tradities wordt zij gedragen? Kortom, wat vormt de identiteit van de Nederlandse scholen 100 jaar na de Pacificatie? Vragen die niemand beter kan beantwoorden dan de leerlingen die anno 2017 de scholen van dichtbij meemaken!

Een ID bij élke school
Leerlingen van iedere basis- en middelbare school in Nederland worden met het eigentijdse project SCHOOL-ID geprikkeld om op zoek te gaan naar de bijzondere eigenschappen van hún school. Ze worden aangezet om de identiteit ervan te ontdekken, aangespoord om tot de kern ervan door te dringen, uitgedaagd om de unieke elementen ervan te benoemen en deze voor het nageslacht vast te leggen. Zo ontstaat 100 jaar na de Pacificatie, een uniek beeld van de Nederlandse school anno 2017 en de vrijheid van onderwijs die dit mogelijk maakt.

Het landelijk erfgoedproject SCHOOL-ID gaat in het schooljaar 2017/2018 van start. Het bestaat uit een online platform met lesmodules voor in de klas. Deelname voor scholen is gratis.

Als eerste een uitnodiging voor de lancering en op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het project? Schrijf je dan hier in voor de digitale nieuwsbrief.