Workshop Zichtbaar stoppen en mazen

In deze workshop leer je de basistechnieken om gaatjes in breiwerk te repareren, net zoals de meisjes op school 100 jaar geleden, maar dan op een eigentijdse manier. Dus niet zo onzichtbaar mogelijk, maar juist leuk opvallend.

Als je met deze technieken aan de slag gaat, ben je nooit meer bang voor doorgesleten ellebogen en tenen of voor mottengaatjes, want dat geeft je juist de kans om er iets leuks van te maken! En je hoeft natuurlijk niet eerst een gaatje te hebben om die saaie trui een facelift te geven met kleurig maas- of doorstopwerk!

Je leert doorstoppen, een gaatje stoppen, versterkend mazen en een gat inbreien. In deze workshop maken we een proeflap van verschillende technieken op lapjes die door Evelien zijn gebreid.

Workshop Zichtbaar stoppen en mazen - Evelien Verkerk
Wanneer: zaterdag 27 januari, 13.00 - 15.00 uur
Kosten:    € 25,00 inclusief materiaal en patroon en koffie/thee
Op vertoon van je deelnamebewijs aan de workshop krijg je 50% korting op de entree van het museum (museumkaart gratis).

 Let op! Deze workshop is VOL. Reserveren is wel mogelijk voor andere workshops via onderstaande link.

Klik hier om je in te schrijven voor de workshop. 
 

Evelien Verkerk

Evelien Verkerk is van oorsprong textielkunstenaar en daarnaast heeft ze heel lang bij een museum gewerkt. Ze doet sinds een paar jaar onderzoek naar oude breipatronen en historisch breiwerk in museumcollecties en blogt daarover. Naast expert op breigebied is zij ook specialist in maas- en stoptechnieken. Je kent haar misschien van de Brei- en Haakdagen of van www.nederlandsgebreid.nl.