Opening nieuwe tentoonstelling

Tot 1974 was handwerken voor meisjes een verplicht vak op de lagere school. Sommige leerlingen maakten er hun beroep van. Alles begon op school, met het vele uren oefenen van de handwerktechnieken. Breien, borduren en naaien. Met vaak een schitterend resultaat, herkenbaar voor de tijd. Nu weer helemaal hip. 

Van het Naadje en de Kous toont een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van dit ‘retro’ handwerk; van merklappen tot speelbroekjes. Een genot voor iedereen die handwerkt of gewoon benieuwd is naar de ontwikkeling van het vak handwerken op school.

Feestelijke openingsdag op zaterdag 24 juni
Tijdens de openingsdag op 24 juni is onder andere Lisanne Multem te gast tussen 12 en 15 uur; zij legt je alles uit over haken en helpt je op weg! Om 15.00 uur geeft ‘visible mending’ en handwerk-expert Evelien Verkerk een workshop over dit onderwerp voor gevorderden. Hiervoor kunt u zich via info@onderwijsmuseum.nl aanmelden. Houd de social media van het museum in de gaten voor het laatste nieuws. 

Wil je liever zelf aan de slag? Ga dan punniken, breien, naaien, haken of borduren met de materialen die op verschillende plekken in de tentoonstelling te vinden zijn of neem je eigen handwerkje mee en deel tips en ideeën met de andere bezoekers!

Programma
12.00 - 15.00 uur Lisanne Multem te gast, ontdek alles over haken!
13.00 uur              Familierondleiding 
14.00 uur              Inleiding op de tentoonstelling door Janneke Pierhagen
15.00 uur              Inleiding op de tentoonstelling door Janneke Pierhagen
15.00 uur              Start workshop  Evelien Verkerk (vergaderkamer). Vooraf aanmelden verplicht.
16.00 uur              Inleiding op de tentoonstelling door Petra Reijnhoudt

Tentoonstelling Van het Naadje en de Kous
Te zien van zaterdag 24 juni 2017 tot zondag 20 mei 2018
Waar: Kelderverdieping van het Onderwijsmuseum

Wilt u op de hoogte blijven over het Onderwijsmuseum, de tentoonstellingen en onze activiteiten, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.